Funny things

Förutom att involvera hela familjen i installationen av pappas nya, spontanköpta iPhone, skulle jag och pappa även laga mat. Han lagar otroligt god mat och igår skulle jag hjälpa honom genom att göra pasta. Ja, GÖRA pasta, från grunden ni vet? Dock fick jag lite problem med degen och plötsligt står vi med fyra händer och två skedar i degen och garvar åt vår situation och usla kommunikation! Maten blev iaf jättegod till slut. Bara så ni vet. Förövrigt har jag idag lyckats övertala mamma om att sjunga karaoke med mig och sen såg vi The Birdcage med Robin Williams, funnyyy :D jaja, enough om mina fina dagar, vi hörs imorgon (med TVÅ veckor kvar till avresa!!!!). PUSS!

Älskade pappa

Hahaha. Alltså. Min pappa är allt rolig! Idag spontanköpte han en iPhone 4. Visst har han småsuktat efter en iPhone ett tag eftersom ALLA ANDRA har en. Han kan ju inte halka efter? Men när han för några veckor sedan fick reda på att det inte bara är jag och min bror inom familjen som äger iPhones utan även min svåger OCH min syster, ja då kände han sig underlägsen. Så idag när vi var hos Telenor för att säga upp mitt abonnemang slog han till helt hastigt och lustigt. Utan någon plan. Han som inte ens brukar skriva sms... Suck. Haha :)
Men det är inte första gången han spontanköper nåt. Jag minns för ca två-tre år sedan, när han kom hem med en stor kartong i oktober och påstod att det var en tidig julklapp, ja då hade han köpt en ny familjedator. Och nu i julas spontanköpte han ett Xbox Kinect. Haha alltså. Ja. Han är lite rolig han :D

Ich bin Schnappi das kleine krokodil.

Tänkte dra en sammanfattning av de senaste dagarna;
Onsdag eftermiddag dök syster och company upp! Så på torsdagen drog vi ut till inspelningen av sommalov, sedan spenderade vi resten av den regniga dagen inomhus med UNO, madrasshoppning och bullbak. Igår började vi dagen med en visit på Malmöhus slott. Senare åkte vi ut till vår käre bror och spenderade resten av dagen där, trevligt! Syster & co stannade hos bror, så nu är det tyst i huset igen :(
Snart ska jag och pappa i alla fall dra en sväng inom några affärer, sen vet jag inte. Vi får se!

Falskhet finns överallt. Ändå vågar man lita på folk?

Ni kom.
Vi blev goda vänner, gick igenom mycket tillsammans och peppade varandra genom motgångar i många år.
Ni gick.
Utan ett ord.

Det känns hårt. Som att man blivit förrådd.
Och när man ses igen finns där kyla.
Jag hatar att bli förd bakom ljuset.
Fan.

Men de personer jag älskar mest finns fortfarande här och det uppskattar jag över allt annat. TACK
Man blir bara så frustrerad över att folk man ändå trivdes med och anförtrodde så mycket bara.. försvinner.

Pauline!

Nu äre såhär va, att denna ö-viksbrud har jag känt sedan Lidköpingslägret 2007, då vi hängde ihop typ 24/7 i två veckor och hon lärde mig norrländska mellan alla träningar. Och nu ska vi till NY samtidigt! Tydligen ska vi dessutom ta samma anslutningsflyg från Island också, känns helt grymt! Åh! Faktiskt en liten trygghet att veta att man har nån att förlita sig på redan från början :)

Är förresten lite bitter att jag missade att uppdatera er igår, då det var 20 dagar kvar. MEN NU ÄR DET JU BARA 19!!! :D hehe

F this.

Tisdagen var en trevlig dag och jag befann mig inte hemma mer än typ en kvart. Jag fixade saker på banken, lunchade med pappa, fikade och tog en ordentlig promenad med barndomsvännen David, var inne på telenor för info om abonnemang etc., fixade present till lillkillen osv. Sedan drog jag hem snabbt för att sen ta tåget till Lund, där jag blev hämtad av Sara. Vi stack och hyrde film, sen drog vi hem till henne. Efter många om och men från tekniska_cheyerna kunde vi till slut se filmen. Sjukt bra, berättar mer senare!

Idag har jag ännu hunnit med mer än följande: jag drog till vårdcentralen för att få hjälp med tre problem. Fick typ ingen hjälp alls;
Problem 1: Nej, sånt håller inte vårdcentralen på med. Jag fick nummer till en annan klinik. De har sommarstängt till den 16e augusti. Jag reser den 15e.
Problem 2: "Kom tillbaka till hösten!" Jag har väl sagt att jag flyttar utomlands snart?! "Ja men då kanske du kan fixa det utomlands?". I USA? Pft. Wouldn't think so.
Problem 3: "Jaha, du har provat en massa salvor redan? Prova en ny salva!"
Tack för hjälpen. Verkligen.

Robert Sheehan

Min absoluta favoritirländare. Inte för att jag känner till andra (vad jag vet), but still! Bara hans kalufs gör mig ju glad, haha! :)
Kan varmt rekommendera serien Misfits förövrigt, där han spelar en charmig snubbe. Men hela serien är charmig i sig, med grova brittiska och irländska dialekter. Underbart! Vill dock varna er för första avsnittet; det är weird, låt det inte avskräcka er! Resten är bra :)

Segt men fint och en bild ur arkivet!

Dagen började bra med produktivitet (pannkakor), men sen föll allt. Saker jag planerat in skjuts upp till imorgon. Jag orkade inte. Fick en dipp liksom. Så har mest fixat på datorn. Men jag är glad ändå. För nu är det BARA 3 VECKOR KVAR! Fick dessutom hem pappret från skatteverket idag, så när jag går upp till datorn med skrivare tänker jag kontrollera och submitta visumansökan samt skriva ut, så har vi klarat av den punkten också! Känns asnajs! :)

World's strictest parents

Började nyss gråta till Världens strängaste föräldrar. Ingen förstod hur jäkla dåligt tjejen mådde och mamman sa rakt in i kameran att hon älskar sin dotter (vilket hon aldrig sagt direkt till henne) men att hon ville att tjejen skulle bli en bättre människa. Hur fan tror du hon blev en så här jävla sårad och "dålig" person? Det blev bara fel och alla tyckte bara att det var ungens fel när det var riktigt obvious att hon betedde sig såhär dåligt eftersom hon inte kände sig trygg, respekterad och älskad. Det hela handlade alltså om hur hon skulle bättra sig och vara snäll mot sin mamma (som förövrigt var riktigt konstig) samt hur hon skulle visa respekt. Hur lär man sig att respektera om man själv inte blir respekterad på något plan alls? Åh. Så fel.
Nej, nu har jag ventilerat tankarna lite. Tack.

Frågan är bara varför jag började gråta?

Miss Charming

Idag blev det pannkakor till frukost. Och det värsta är ju att jag är riktigt nöjd med mig själv att jag ställde mig och gjorde pannkakor, istället för att ha ångest över den stora mängd pannkakor jag nu smällt i mig. Lär väl få ont i magen snart så då kommer väl ångern iaf. Haha, fy vilken inställning? Jaja. Simma lugnt!

SUPEREXCITED

Nu när jag köpt adapter till amerikanska uttag och fyllt i visumansökan är det inte mycket kvar att göra;

Att-göra-lista inför USA:
  • Invänta personbevis och sedan trycka submit på min ifyllda elektroniska visumansökan + skriva ut
  • Betala visumavgift
  • Skicka in papper om internationellt körkort
  • Delta i informationsmöte och diskussion på internet
  • Åka upp till Amerikanska ambassaden i Stockholm för intervju
  • Köpa presenter till värdbarnen
  • Köpa decilitermått
  • Köpa överlednadskokbok till mig själv (haha)
  • Skriva ut samt samla ihop alla nödvändiga papper
  • Packa
  • ÅKA!
Inte särskilt mycket alltså. Självklart ska jag ju hinna med att träffa massa vänner och gå på dop också. Men det får plats. Det funkar! Åh. ÅH!

That rainy day kept me inside

Gårdagen bjöd på shopping åt Sandra, men även jag fick hem lite grejer, bl.a. en kavaj! (Ni som står mig något nära vet precis vilket sjå jag haft för att hitta en kavaj som passar). Där hängde den på Cubus, för ynka 199 kr och bara väntade på mig! haha
På kvällen bakade jag supergoda bullar (bilden gör ju inte dem rättvisa).
Idag har däremot inte bjudit på mycket, sitter framför tvn med datorn i knät i pyjamas och läser FMLs. Hehe.. Fast jag håller iaf på att rensa datorn på lite bilder och så också.. På tiden det! Jaja, höres senare!

.

Skänker en tanke till Norge.

Morfars gamla väska!

Tänkte visa er mitt nyaste tillskott i väsksamlingen; en underbart fin vintage herrväska från The Trend. Herrväska? Just det. Men inte längre! Där fanns en ögla som på sådana fina herrväskor. Men efter besök hos både skomakare och skinnaffär(?) kan denna väska nu lugnt klassas som en damväska!
Ett extra hål har alltså slagits på baksidan och ett axelband har låtits göras. Jag är supernöjd!

nöjdtjej_

Beställde nyss hem personbevis från skatteverket och nu ska jag göra mig i ordning för att fixa foto till visumet inne i stan. Fixelilix! (känner mig sjukt duktig av alla samtal jag ringer och papper jag fixar, haha!)
Dessutom är nu programavgift och försäkring betalt (fast det fick pappa fixa... eheh.)

OCH VID DEN HÄR TIDEN OM 24 DAGAR BOARDAR JAG MITT FÖRSTA PLAN, HUR SICK?

Btw.. Har någon tips på en fin svensk present till en pojk på 2,5 så shoot!

They made a statue of us and put it on a mountain top


This is a story of boy meets girl, but you should know upfront, this is not a love story.

Åh jag har haft en craving i flera dagar nu. Jag vill se 500 days of summer igen. Mest för att musiken är så jävla vacker, men även för att det är en fin och lite annorlunda film. Åh. VILL SE DEN NU. (sjukaste cravingen ever, eller?) Tänkte dela med mig av några fina/klockrena quotes i alla fall;

- What happens if you fall in love? 
- Well, you don't believe that, do you? 
- It's love. It's not Santa Claus.

"The following is a work of fiction. Any resemblance to persons living or dead is purely coincidental. Especially you Jenny Beckman. Bitch."

"I guess I just figured, why make something disposable like a building when you can make something that last forever, like a greeting card."

"And that's why I called her last night and told her I was sick, like a ninja."

"Just because she likes the same bizzaro crap you do doesn't mean she's your soul mate."

Saknade vän

Skypade nyss med fina Caroline i 1,5 timme, efter sjuttontusentrehundrasixtiotre meddelanden på facebook. Galet fint! Och nu ska jag sova. GODNATT!

Regnar som tusan gör det också

Stack idag in till stan för hälsoundersökning och efter lite missförstånd hit och dit fick jag ändå till slut mitt intyg av att jag är kärnfrisk, excellent health stod klart och tydligt ikryssat på pappret. Nice! På vägen dit gick jag inom Erik där han jobbade på EH, trevlans! På vägen hem mötte jag upp Emelie och vi drog hem till mig för att för old times' sake göra marängsviss och titta på oth samt mysa och prata lite. Nu: visumansökan!

Sur kärring.

Vaknade tidigare idag av att telefonen ringer. Jag svarar och en sur tant påpekar att hon ska anmäla mig eftersom jag alltid busringer till henne, senast precis innan hon ringde tillbaka. Observera att jag alltså vaknat av att telefonen ringt samt är ensam hemma. Suck.
Grejen är den att detta händer allt för ofta. Folk ringer oss och säger att vi ringt trots att vi inte gjort det. När vi ibland ber dem läsa upp telefonnumret så är det inte ens vårt nummer, men kopplas ändå till oss. Vi har ju x antal gånger pratat med vår operatör om detta, men inget händer! Nu blir jag ju snart anmäld på köpet, kul!.
(och varför går alla dessa "busringningar" till sura tanter och gubbar som tror att jag är boven? De blir på nåt konstigt sätt inte lika sura när mamma eller pappa svarar att det är operatörens fel-.-)

She's got you high and you don't even know yet

Okej. Massa shopping här! :)

Köpte två par skor i Ungern. Är fullkomligt förälskad i de bruna i skinn med träklack!

På väg hem från Ungern stannade vi till i Rostock och köpte lite smycken


Pyjamasbyxor samt vanligt linne från HM. Kan verkligen rekommendera båda delar. Linnet säljs som sagt som vanligt linne, men är riktigt mjukt och skönt så jag använder det till att sova i. 120 kr för båda delar, sjukt värt!

Sidenpyjamas + morgonrock, hur fina?

Blå byxor med skärp samt Pippi-tröja. Har äntligen hittat en Pippi-tröja! Det var dessutom den sista och den råkade ha en pytteliten sminkfläck, vilket gav mig 30kr rabatt. Var lika lycklig åt de 30 kronorna som jag skulle varit för typ 70% rabatt! haha

Och så de riktiga fynden; en jumpsuit, ett par shorts och en bikiniöverdel för 50kr var! Och jag som alltid är så dålig på att fynda?

Nöjd och fattig tjej här! haha :)

Flight info - CHECK!

Det har alltså hänt en del på USA-fronten:
  • I helgen fick jag min flyginformation, ett stort steg mot avresan! Jag flyger Köpenhamn-Reykjavik-New York.
  • I måndags före släktmiddagen gjorde jag inget annat än satt i telefonkö till diverse ställen, scannade in grejer och skrev ut. Hela dagen typ! Galet.
  • Jag har skickat iväg begäran om polisutdrag med kopia på mitt nya pass.
  • Jag har även skickat iväg påskrivet kontrakt samt kopia på slutbetyg samt körkort.
  • Igår fick jag hem VISA-info som jag hade tänkt ta itu med idag
  • Jag har bokat flyg upp till Stockholm för att besöka ambassaden för intervju innan jag kan erhålla visumet.
  • Även idag har jag suttit i telefonkö. KUL.
  • I morgon ska jag på hälsoundersökning och kan därefter skicka in sista pappret till Cultural Care sånär som på polispappret, fast det skulle de skicka dit direkt från polisen. Hoppas bara det löser sig snabbt som tusan!
Det är allt hittills. Är smått exciteeed! Hehe :)

Bring me some chocolate and I'll be fine

Kul tjej ligger i sängen och uträttar härifrån diverse ärenden. Doktigt!

Som ni kanske vet åkte jag ju upp till Karlskrona i söndags. Där träffade jag bl.a. mina saknade vänner Disa, Heidi och Felicia samt fick träna två ispass på deras läger, haha. Döskönt var det iaf. Kan ju inte säga att det gick jättebra, balansen var åt helvete, men det var kul!
På kvällen kom jag hem och nästa dag var det släktmiddag. När jag kom hem bestämde jag och Astrid oss helt randomly för att dra ut och dansa en sväng, så vi åkte till Étage. Var väldans trevligt faktiskt och roligaste måste ha varit schlagergolvet med alla helgalna typer som släppte loss på riktigt, haha! Undrar dock om det inte mer var ett nostalgigolv då de spelade både Bailando och From Paris to Berlin.. Väldigt kul iaf! Såg även Jimmy och Katarina från BB? haha!
Dock var det ju vardag och bussarna slutade gå halv ett och började inte gå igen förrän 4.30 i Astrids fall och 5.20 i mitt.. Så självklart drog vi en sväng om McDonalds för nattamat (behövde vänta så länge att jag till slut fick plusmeny inklusive ett rosa coca colaglas) och sedan tog jag bussen med Astrid till henne, för att därifrån gå hem. Kom hem 5.15 och stupade vill jag lova.
Efter fem timmars sömn hoppade jag upp och mötte Hanna vid triangeln. Vi tog tåget till Nova och shoppade hela dagen. Jag visar er senare, tillsammans med det jag köpte förra vackan. Och förrförra. Och. Eh. Haha!
Nej nu ska jag göra något vettigt, senare ska ni få mer info om USA! Puss

You're the kind of girl who can take down a man and bring him back up again

Nu drar jag en sväng till Karlskrona med mamma, kommer hem ikväll! Förövrigt sitter jag pch försöker skriva en to-do lista över saker som behövs göras i veckan. Hyfsat lång är den redan. Jaja, det får jag fundera mer över ikväll, nu kör vi! :)

Pusspuss

Skulle inte jag duscha och gå och lägga mig? Eh. Får väl göra det nu. Men först ska jag ge er ett litet smakprov på något jag köpte idag. Vad avslöjar jag inte än. Väldigt fint vill jag lova, visar bättre bild senare! :)

End of story, goodbye, the end.

Rubriken citerad från fjärde HP-filmen. För igår var en sann Potterdag. Körde och hämtade upp Marcus a.k.a. HP-buddie efter en del vilset körande, drog vidare till ICA och köpte nödvändigheter, därefter blev det bio. Oj. Dels det här med 3D, vilket jag inte upplevt förr (det var i min mening inte så störande som många säger), dels dramatiken, slutet och ja. Allt det där. Måste säga att jag gillade att de tog med så många citat från boken. Och åh. Vill se allt igen! Suck.
Idag har jag lagat mat med mamma, shoppat, åkt med hela familjen på utflykt till biltvätten (haha), provkört vår nya bil och annars bara allmänt myst. Nu ska jag duscha och sen hoppa i säng för i morgon väntar en för min del smått spontan tripp med mamma :)

WUAH

Snygg pojk

Jag är alltså hemma i Sverige igen ja. Skulle uppa igår, men internet dog.
I morse satte jag mig i bilen 5.50 för att köra till Marcus. Motorn krängde lite och så var det med det. Så klockan 6 infann jag mig inte hos M som jag lovat, utan typ en kvart senare, då jag fått välja cykel som färdalternativ istället. Anledning till morgonmötet? Ett måste att hinna se HP del 1 innan vi ser del 2 på bio ikväll, för att vara riktigt fräscht uppdaterade.
Sedan stack min HP-buddie till jobbet och jag kom hem, hade kontakt med Cultural Care, hämtade mitt nya pass, ringde CC igen och hjälpte mamma med både tvätt och mat. Men nu kommer dagens höjdpunkt, för nu blir det bannemig Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 med HP-buddie numero uno! Som det HP-fan jag är är jag både superexalterad och lite vemodig. För mig tar det ju slut ikväll. Äsch, nu taggar jag! :)
Pusshej!

Big news!

Om exakt en månad flyttar jag. Till ett annat hus, en annan familj, ett annat land, en annan kultur, en annan del av klotet. Jag flyttar till USA! I ett år ska jag bo hos en värdfamilj vars barn jag ska ta hand om. Jag ska alltså lämna familj och vänner för att upptäcka det stora landet i väst, men framförallt för att testa mig själv och skaffa nya erfarenheter. Jag räknar med att det kommer att bli svårt, men också med att jag till viss mån kommer att förändras och bli starkare som person.

Redan innan jag ens funnit familj blev jag prövad flertalet gånger då jag gång på gång, av flertalet människor, fått höra hur jag inte borde göra detta. Varför USA? Åk inte dit, jag har hört så mycket dåligt. Varför gör du inte annat? Vissa tycker att jag borde börja plugga direkt. Andra att USA är en bra idé men varför just denna familjen? Att jag stått emot allt detta visar mig att det verkligen är detta jag vill, en känsla som sällan uppenbarar sig för lilla veliga mig. Det känns som en dröm. SÅ JÄVLA BRA! (ni får ursäkta ordvalet)

Jag är inte nervös än, men det kommer väl. Men nu är det alltså inte långt kvar. Nedräkningen kan börja!



I senare inlägg hade jag tänkt berätta om min nya familj, om förberedelser samt dela med mig av mina tankar. Följ med mig på mitt livs resa! :)

Pozor pozor

Typ en vecka sen sist nu. Sen dess har det varit typ värmerrkord varje dag med över 38 grader i skuggan. Så i skuggan har jag suttit och läst mest. Har ändå lyckats få ganska mycket färg (för att vara jag). I måndags kväll åkte vi tillbaka till Budapest, där vi flängde runt igår. I morse körde vi därifrån och nu övernattar vi i Tyskland för att åka vidare hemåt imorgon. That's all. Hör av mig när jag är hemma! Puss

35+

Älskar att jag nyss behövde gå in från min plats i skuggan eftersom jag inte pallade värmen längre. Klockan är nästan halv sju. Till imorgon har de tydligen även utfärdat klass 1 värmevarning = man bör inte vistas i solen mellan 11-15. Jag kommer alltså kunna få en toppenbränna genom att ligga i skuggan, najs! Haha

Mad world

Nya skor? Nja. Typ. Nyaste skorna? Icke. Haha.
Uggsen kom på posten någon gång i maj (haha) och Hilfigerskorna var mina balskor (även de köptes i maj).
Varför visar jag er dessa skor? Eh. De nyaste har inte blivit fotade än. Men jag har ju lovat er skor, så.. :D

There's a world out there that we should see

Byggt naglar idag. Kostade 150 kronor allt som allt. Helt okej eller?
De stora nyheterna får vänta lite, har inte fått besked helt och hållet. Men håll ut, det kommer! ;)

Saknaden av blåmärken, träningsvärk och spidermanmaraton.

Åååh, drömde att jag var i Lidköping på träningsläger! Suck. När jag väl vaknat upp och insett att jag inte är där cyklade jag och mamma istället in till stan (ca 7km) och gick på marknaden, sen cyklade vi tillbaka. Helt galet vad här händer intressanta saker! Haha:D nej nu ska jag typ sova en stund eller nåt, hör av mig senare! Puss

And the dog said miaow

WEOW. Sedan senast har här hänt lite småroliga saker i byn;

  • Jag och mamma såg Black Swan på en utomhusbiograf. I slutskedet, när den starka musiken kommer var där nästintill stormvarning där vi satt, med en sjujäklans vind. Vilken jävla effekt, sjukt coolt!
  • Anna mfl kom hit och vi hängde och festade till det.
  • Efter förfesten drog vi ner till utestället vi skulle till, men gick aldrig in?
  • Jag bestämde mig för att ta mig ut på vägen via diket istället för att gå runt skiten. Nu kliar hela mina ben sedan dess tack vare nässlorna där nere. Vi är snart inne på dag 4. (FML?)
  • Här var en mysig ölfestival nere i byn där folk dansade och hade sig, vuxna som barn. Synd bara att man inte gillar öl då.
  • Jag har shoppat skor (show you later?)
  • Mamma hittade mina favorittuggummin som knappt säljs längre! Orbit Apple ftw! Lycka.



Dessutom händer här stora saker, riktigt stora saker :) Tell you later!
G'natt!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus