Gosh, I'm charming!

Igår sorterade vi typ barnens alla leksaker. Måste varit en av mina jobbigaste jobbdagar här tror jag. För inte nog med att jag skulle sortera 300000leksaker, jag var tvungen att få barnen till att hjälpa mig (nonstop bevaka att de faktiskt gör det de blivit tillsagda, annars skiter de i det). När de hjälpt till duktigt var det okej att de sen gjorde annat. Men då behövde jag se till att de åtminstone inte sabbade hela mitt sorteringssystem (där va leksaker över HELA vardagsrumsgolvet). Det var helt enkelt jobbigt. Jag valde ju dessutom lite fel dag till det eftersom mina värdföräldrar skulle ha hem folk på kvällen så allt var ju tvunget att vara uppstädat innan dess = tidspress. Trodde väl att projektet skulle gå lite snabbare iaf..
Idag blir det skola, hem, jobb, tandläkaren (ska äntligen få fixat där limmet släppte på min tandställning), ta Noa till hockeyn, köra hem snabbt som satan, skola. Mina tisdagar gåt i ett från 7.30 (då jag kör hemifrån) till 22.15 (då jag kommer hem). Ibland börjar jag jobba lite senare på dan, så då kan jag träna på morgonen (6-7), men har ju då lite paus mellan skola och jobb. För en dag som går i ett från 5.45-22.15 orkar jag helt enkelt inte. Men ishallen har ju inte "open freestyle" varken på måndagar eller fredagar, så träningsmöjligheterna är väldigt begränsade. Suck.
Idag tänker jag förresten gömma mitt fejs med mitt fina rödljus till finne under massa lager smink och mitt äckliga hår får gömmas i stickad huvudsak. Hårband-ish. Det är en sån dag bara. Dubbelsuck.
BLÄHERRÅ

Han visste inte att han kunde. Men så kunde han ju inte heller.

Upptäckte igår kväll att ett band vars ena låt jag lyssnat på en del tidigare har kommit ut med en ny skiva. Med låtar på tre olika språk. Jag ska fan göra en skiva på fyra språk en dag, bara för att. Min grundfranska borde räcka med tanke på vilken dålig engelska bandet kan tillåta sig. Måste bara lära mig sjunga först. No biggie.

How much can happen in two hundred thousand miles?

Bild från Landskronatävlingen för snart ett år sen. Tävlingen som bjöd på HP-ärr, kattöron och en massa galenskaper. En fin tävling! :)

Helgen har inte bjudit på mycket. Jag har jobbat lite, tittat på en massa konståkning, skypat, redigerat bilder, pluggat in mig på Lee Friedlander (har en uppgift att fota som honom), skrivit på en liten inlämningsuppgift och sovit. Har alltså inte rört mig utanför huset, inte haft annat än pyjamas/mjukiskläder på mig. Seg jävel. Suck.

Random

Dagen har bestått av lite jobb och mycket konståkning aaand... that's about it. Ha en fin en!

Bra där 2H. Dubbel Helgesson alltså.

Ikväll skrev min värdmamma ut "jag älskar jägerbombs" på facebook, min värdpappa mixade på julafton i extra vodka i glassdrinkarna eftersom man ändå inte kände spritsmaken och häromdagen bekände han att han är ett förvuxet barn. Och min mamma kan akta sig för min värdpappa tänker mixa en massa (starka) söta drinkar till henne när hon kommer på besök. Med betoning på massa och starka. Haha. They crack me up som man skulle säga här. Lite sköna och galna och så.
Har förövrigt haft en dag med en massa jobb, men fint att man kan se på konståkning på jobbet här! Hehe :) Ibland, om man har tur och barnen sover, kan man till och med själv sova utan att det gör någonting. Eller skypa. Helt okej.
Livet är dessutom så mycket enklare när man lever med goa människor och när man kan va sig själv.
(Och förresten: BRA DÄR HELGESSON*2! Hejaheja!)

TÅRSDAG

Ja som de flesta av mina facebookvänner antagligen vet började jag gråta i morse när jag äntligen hittat en fungerande livestreaming av EM och dessutom hann öppna den i tid för att se Plushenko. Lilla töntiga jag i ett nötskal. Som när jag grät åt en stegsekvens för den var så bra. Så töntig är jag.
Förövrigt tränade jag 6-7, gick i skolan 8-10.20, svängde förbi Hannah för att hämta mina pengar och jobbade sedan 11-18.15. I skolan satt jag och tittade på konståkningen bäst jag kunde, men jag lyckades missa ungefär alla bra åkare så dem har jag fått titta på via youtube. Men det känns fint ändå. För jag kommer kunna se morgondagens åk live. Och lördagens. Har även hunnit baka kladdkaka med barnen idag, Noa hjälpte till som en annan köksängel. Så det ska vi ha till efterrätt!
OOOH förresten. Är lite smålycklig. I måndags fick vi för första gången någonsin Mason till att försöka säga mitt namn. Och sen igår kan han inte sluta säga det. Visst, det blir Ajanda. Men det är fint. Åh så fint :) Haha lite lycklig. Blir dock bombad med: Ajanda, doin? Ajanda, doin? Hela tiden. När han vet precis vad jag håller på med. Haha. Älskade skitunge.
Här kamouflerar jag mitt konståkningstittande på lektionen. Gick jättebra, eheh. Tänk på att det är en skitstor iMac-skärm så filmrutan är inte så liten egentligen ;)
Jag kan helt enkelt inte blogga korta inlägg, hahah.

Mighty nighty!

Idag tvättade jag en tjocktröja. Tvättade den för sig eftersom det var första tvätten och ville se om den färgar av sig eller luddar av sig eller nåt. När jag tog den ut tvättmaskinen var den drypande blöt. Fick köra den i torktumlaren 3 gånger och nu hänger den på tork, fortfarande blöt. Kul. Undrar hur många storlekar den krympte i torktumlaren? Hrm.
Jaja, ikväll jobbade jag till 8, sen drog jag till Caribou (som starbucks fast lite billigare) och mötte Tamara, Ari och Melina för kaffe/varm choklad. Mysigt! På väg dit slirade jag lite med bilen dock. Läskigt. Det är så att vi har ganska mycket snö men eftersom det varit plusgrader idag har snön på gatan smält till slask. Så när jag svängde ut från vår gata ville bilen svänga lite mer än vad jag ville. Jaja. Du vet man hur det känns in real life. Var inte så farligt men lite skraj blev man ju.
Kan även meddela att jag hittat en superskön radiokanal. De har under den lilla tiden jag hunnit lyssna på dem spelat Mumford & Sons, Oasis och John Mayer samt några för mig okända men sköna artister. Hur fint? Känns som en perfekt blandning. Nej nu blir det bingen, GODNATT!

Bättre lycka nästa gång

Det är molnigt och mörkt. Godnatt. :(

Dark nights and snowy paths

Idag började ingenjörslektionen tråkigt som vanligt, läraren drog en tredje genomgång av samma saker. Men sen började det plötsligt hända saker! Vi började rita lite och mot slutet av lektionen fick vi vår första riktiga uppgift bestående av tre delar. När jag var klar och bad läraren titta på det sa han att han inte hade tid idag, men att jag är "first in line" till nästa vecka. Jag var tydligen först med att ha gjort klart alla delarna. I nördklassen! WOHO! Haha helt underbart hur glad jag blev. Av att få känna mig lite smart. Har inte fått mycket av den varan på sistone så ja.. Heja mig! (Girls rule, yeah!) Nu är det bara till att hoppas att jag gjort rätt så att jag kan få ett fint A i protokollet :)
Påväg ut ur klassrummet tänkte jag gå en annan väg till parkeringen för att se om den vägen är kortare och hur jag kan ställa mig för att komma så nära ingången som möjligt (har allti ont om tid och dessutom är det ju svinkallt). Detta resulterade i att jag helt plötsligt stod på en annan parkering, visste inte riktigt var jag var och när jag fortsatte gå såg byggnaden bredvid mig plötsligt ut som en byggnad på andra sidan skolområdet. Virrig tjej. Men sen vadade jag genom lite snö för att slippa gå så långt och inte mycket senare var jag hemma. Fortfarande glad över att jag kunde räkna med lite vinklar... HAHA
Nu ska jag se om det är molnfritt ute för väldigt snart bör norrsken vara synligt här. Förutsatt att himlen är klar alltså. Hoppashoppas! :)

Each one is different but they're always the same

Förhöret gick väl bra. Tror jag. Det var lite klurigt faktiskt. Nu är jag hemma och jag borde ha börjat jobba för en kvart sen, men banen är med mormorn på biblioteket så de kommer väl inte hem förrän om en stund. Så länge tänker jag bara sitta och mysa och bevaka liveresultaten från EM. Hejhopp!


Blöt hund

Sitter och pluggar lite foto inför morgondagens förhör. Känns inte särskilt svårt, det är absoluta grunder, men måste gå igenom det. Jaja. Wiho. Ses imorn?

Boomboom

I år ska Miki Ando, Evan Lysacek, Savchenko/Szolkowy samt Lambiel delta i Stockholm Ice. Och Vicky då. Typ hur bra uppsättning som helst. Ja, jag hade gärna befunnit mig där. Men vad gör man? Suck.
Som jag sagt tidigare är en av de för mig absolut svåraste delarna med att spendera ett år här att det känns som att man missar ett år hemma. Att man skulle sakna människorna var man någorlunda beredd på faktiskt. Men att sakna händelserna samt att missa saker som pågår hemma... Svårt. Trots att man får vara med om så himla mycket här borta! Jaja, vad gör man.. Får tänka positivt!

Bilden tog jag förresten under Stockholm Ice 2011

Salsa club

Kvällen var trevlig och innehöll en massa salsadansande. Vi var en massa tjejer och bortsett från mig, två tyska tjejer och en sydafrikansk tjej var alla i sällskapet från Sydamerika (Brasilien, Mexico, Peru etc.) = grymma på salsa. Så man kände sig lite lost på dansgolvet, haha. Det var förresten lite roligt, folk gick verkligen runt och bjöd upp till dans.
Nu sitter vi med min värdfamilj och myser framför legally blonde med donuts, haha
Nej, vi hörs senare, här får ni en bild på en trött tjej just hemkommen från salsadans, woho! Pås


Poff! Borta!

Igår kom mina töser hem med 25 cm kortare hår. De skulle klippa sig och valde att göra en donation till peruker för barn med cancer. Fint! Sen är de ju himla gulliga i denna frisyren också.
I morse tränade jag 6-7, sen jobbade jag 7.45-11.45. Efter det skypade jag med Caroline och nu med mamma. Fint! Senare hade jag tänkt duscha, kanske sova en stund eller städa, får se. Haha. Ikväll ska vi iaf ut till en salsaklubb, trevligt! Jaja, vi hörs senare. PUSS!

Förvirrad_chey

Man tappar uppfattningen av en massa saker här borta tycker jag. Vad som är stort och vad som är litet, dyrt och billigt samt nära och långt borta. Tidsuppfattningen är väl lite rubbad också vid det här laget.
Några exempel är väl t.ex. bilars storlek. Kan inte alltid riktigt avgöra vad som är en liten och vad som är en stor bil. Pengar kan jag ibland lägga ut ganska mycket av på grejer jag aldrig hade köpt för det priset annars, medan jag kan tycka att vissa saker är jättedyra. Hemma hade jag köpt samma vara för ett dyrare pris och tyckt att det var okej. Virrig tjej. Avstånd här borta är ju också helt annorlunda än hemma. Vi bor nära Chicago, så vi ska bila dit och ta planet därifrån när vi åker till Mexico eftersom flygbiljetterna från Minneapolis var svindyra. Chicago är 6 timmar bort. Vi hade aldrig bilat till Stockholm för att flyga någonstans? Hemma kan jag ju dessutom tycka att Caroline bor långt borta. Här är samma avstånd jättenära. Antar att ni förstått grejen. Jag är förvirrad.


Åh. USAs dumma tv-kanaler samt nationalistiska synsätt och prioriteringar av Nationals kan ju dra åt skogen, jag vill se EM!

Alla tv-kanaler med någon typ av sportsändning har hela informationssidor uppe på nätet om varje sport. Mest nyheter och lite bilder och så. Konståkningssidan handlar om Johnny Weir (såklart), Lysacek, Flatt och faktiskt även Plushenko. Men inget om sändningar och definitivt inget om EM (mer än att P kommer delta). INGET. Hittar inte någon kanal som sänder EM och inte ens icenetwork streamar (ja, jag övervägde att betala). De är visst upptagna med amerikanska mästerskapen. Wuäh? Hur kommer jag att överleva? Jag kommer att dö. Kommer se alla statusuppdateringar på facebook samt liveresultaten och bara...dö.

Brr wuäh

På lilla biten mellan skolan och bilen kändes det fan som att näshåren frös till is. Skojar inte. Brrr. Men imorrn ska det tydligen bli mindre kallt. Eh. Hehe
Jaja, godnatt!


Skola

-22 grader ute. Kill me.

Good point


Helt allmänt och sjukt blandat

För någon dag sedan såg jag en bild på instagram. Eller mer en text. Den sa att man under första veckan av en diet ska dricka 3 liter vatten/dag och under resten av dieten 2 liter/dag. Inte att det var så mycket vätska man skulle få i sig, utan specifikt att man skulle dricka så mycket vatten. Så jag började tänka lite och undra hur mycket jag egentligen dricker och mätte igår mitt vätskeintag på en dag. Kom precis upp i 1 liter. På en dag då jag var vaken i 19 timmar och dessutom tränade. Hrm? Vet inte vad den vanliga dagliga dosen borde vara, men lite över 1 liter kanske..?
Har i alla fall bestämt mig för att läsa om alla gymnasiemattekurser. Finns gratis på internet, så tänkte att det kunde vara bra. Minns ingenting insåg jag häromdagen. INGENTING. Hade nog inte kunnat räkna ut en andragradsfunktion idag. Suck. Eller nej vänta. Fan. Har ju ingen grafräknare. Jobbigt läge. Suck. Jaja. Rätt land att befinna sig i om man vill köpa en lite billigare iaf. Om jag nu ska göra detta seriöst. Hrm. Får sova på saken.
Har även insett att jag slaviskt följer 12 tv-serier i veckan. Av de som går på tv här just nu alltså. Hinner typ aldrig se dem när de går, men då är det ju bra att ha internet. Och helg. Men seriöst. 11 stycken 44 minutare och en 22 minutare. Över 500 minuter i veckan. Pinsamt. Men det är ju det positiva med att se dem på internet. Man sparar tid genom att slippa reklampauserna! Woho! :D Nej. Fortfarande pinsamt. Så tipsa inte om fler förrän våravsnitten är slut och jag inte har nåt att titta på längre! Haha
NU: sängen! Yaiy. Godnatt!

You can go hard or you can go home

Yo! Hade ställt tisdagsalarmet på 4.30 eftersom jag normalt snoozar hur länge som helst innan jag vaknar på riktigt. Well, idag vaknade jag till första alarmet och insåg att det inte skulle vara nån bra idé att somna om, så jag skypade med mamma istället medan jag gjorde mig iordning. 5.45 körde jag hemifrån och en knapp halvtimme senare var jag på is. Duktig flicka. Kan också nämna att det var kallt. Cirkus -10 grader och iskall vind. Det snöade också - i horisontell riktning... Brr! Tränade iaf till 7, rusade hem för att byta om och få med mig skolväska + banan och efter lite kö på motorvägen befann jag mig i skolan klockan 8. Pjuh. Bra gjort där. Sen jobbade jag inte mer än 2-4.15 och de timmarna var dessutom extremt chilla; min värdpappa satt och tittade på film med barnen när jag kom upp (han hade tydligen inga patienter idag) och jag joinade dem i soffan. Och hoppsansa, sen hade jag typ bara en timmes jobb kvar. Helt okej!
Under kvällen hade jag min ingenjörskurs igen. 4 timmar med i princip samma genomgång av programmet som förra veckan. Han malde på och malde på och när jag började tappa koncentrationsförmågan helt började jag även undra hur alla i klassrummet orkade följa med i lärarens långsökta förklaringar till de enklaste funktionerna. Då insåg jag att alla höll på med helt andra saker. Ritade och hade sig. Jag försökte ändå lyssna men eftersom det var i princip samma genomgång som förra veckan kom jag plötsligt till en punkt då jag började rita istället. Lika bra att börja få erfarenhet av programmet tänkte jag. Kom snabbt fram till hur jag kunde rita fina hjärtan, men hindrade mig själv. Omgiven av endast män kände jag inte att jag skulle få förståelse för mitt konstverk så jag ändrade snabbt tema till moln och sol istället. Fortfarande tillräckligt tjejigt för att kunna motverka obalansen i klassrummet lite, men samtidigt lite mer... neutralt(?) än hjärtan. När jag blir riktigt duktig ska jag rita enhörningar. Haha
Och tänja sig, klockan 22 var lektionen äntligen slut. Medan jag gick mot bilen i kylan och näsan höll på att falla av, funderade jag på om min lärare möjligtvis kan vara den tråkigaste läraren jag haft, men kom snabbt fram till att nej, skulle inte tro det va. Visst, han är tråkig som föreläsare i 4 timmar, men jag vet lärare som slår honom med hästlängder. Jaja, 4 timmar genomgång av ett datorprogram är fan inte att leka med. Pjuh.


Oh you sunny sunday

Söndagen bjöd på sovmorgon, heytell med fina människor, snow tubing med de andra au pairerna och just nu sitter jag och har HIMYM-maraton och käkar b&j. Skrattar högt gör jag också. Härlig dag i alla fall! Ooh och snow tubingen (finns det ett svenskt ord för det?) var sjukt kul, testa om ni får chansen:)
Godnatt!


Me like!

Ungefär sedan jag flyttade hit (5 månader sedan idag!) har jag känt att jag antagligen kommer att spendera alldeles för mycket av min lilla au pairlön på någon av nedanstående produkter. De ligger ju alla i en högre prisklass än vad min budget i vanliga falla tycker är okej, men jag har bestämt mig för att unna mig nåt fint om jag någon gång känner ett överflöde av pengar(eh?). Alla alternativ ligger någonstans mellan 100 och 200 dollar;

Alternativ 1:
Jeffrey Campbell Lita. Kan inte bestämma mig för färg och material dock. Svårt val.. Kanske ska satsa på spike? För de är ju sjukligt snygga men lite dangereux så att säga ;)

Alternativ 2:
Hunterstövlar. Bara för att jag velat ha gummistövlar i flera år nu. De är självklart hur överprisade som helst. Men. Nån gång kanske man ska köpa nåt sånt. Vad vet jag. Och de är ju väldigt klassiska, men samtidigt billigare än Ilse Jacobsen.

Alternativ 3:
Ray Bans. Så himla stiliga.

Alternativ 4:
Någon fin väska. Stilren, klassisk.

Alternativ 5:
En liten rolig kamera, typ polaroidkamera eller liknande.

Jag har haft fler alternativ men kan inte komma på dem just nu.. Eller ja, en klassisk Chanelväska hade man ju inte tackat nej till, men den ligger ju ännu lite över min "lyxbudget", heh.

Jag och USA firar 153 dagar;

5 MÅNADER IDAG! Så länge har jag varit här!
Helt otroligt. Tiden har gått så himla snabbt. Men samtidigt känns det som en evighet sedan jag sa hejdå till alla där hemma. Har nog tappat tidsuppfattningen lite...
Lördagen spenderades med lite jobb, lite sömn och en massa skypande, både med mamma och pappa, men även älskade Astrid. Natten till idag har jag fått Heytella med min älskade Felicia också. Känns så himla bra!
Resten av mitt år här kommer nog springa förbi nu känns det som, så man får väl hålla i hatten :) Snart väntar Mexiko, sen besök av föräldrarna och semester med dem på nåt fint ställe, en tripp till Chicago håller också på att planeras in och sen är snart sommaren här vilken kommer att spenderas främst i värdfarmorns pool med kidsen om jag förstått det hela rätt. Känns helt okej. Efter det väntar resemånad innan jag åker hem igen. Ojojoj! Mycket fint att se fram emot alltså!
Och sen ses vi. Alla får nog gardera sig med dunjackor om de inte vill bli ihjälkramade. Bara en varning sådär. Men som sagt. Inte långt kvar till vi ses nu! Tänk på det va ;)


Att vilja spendera ett år här men inte missa ett år där hemma..
Att vilja ha er här vid min sida och dela alla upplevelser med er.
Det är vad som är jobbigast. Men jag klarar det och det gör ni också (Annars kan ni ju komma och hälsa på!)
PUSSHEJ


Miami 31/12-7/1

En rejäl sammanattning får ni nu, en vecka efter att vi kommit hem:

Lördag:
Efter en natt utan sömn blev jag skjutsad till flygplatsen. Väl där somnade jag, gick sedan på planet och somnade innan alla ens stigit ombord. Trött tjej. väl framme på Miamis flygplats möts jag av Pauline, sommarvärme och en gul taxi. Vi checkade in på hostelet men kunde inte få våra nycklar än så vi langa bara in väskorna i bagagerummet och drog till stranden där sömn väntade. Helt okej på nyårsafton liksom. När vi kom tillbaka till hostelet fick vi efter lång väntan varsin nyckel - till olika rum. Vi kommer in på rummen och POFF: i bådas 6-bäddsrum var alla SJU sängar tagna. Whoops. Till slut fann receptionisten en ledig bädd som han undrade om vi kunde dela på och javisst, det gick väl bra. Handlade bara om en natt och cash fick man tillbaka på köpet. Så kom det sig att vi hamnade i ett mixed room istället för ett female room...
Vi började göra oss iordning inför nyår, åt pizza, mötte härliga rumskamrater och började föra på rummet. Festen fortsatte nere i lobbyn med alla andra som bodde på hostelet och när de med mycket pengar och leg som visade 21+ dragit till Nikki Beach drog vi andra ner till stranden. Där pågick en musikfestival under dagarna och visst, koncertområdet var inhägnat men musiken hördes tydligt över hela stranden och scenen såg man utifrån också. Så vi festade in det nya året till Jason Derulos och Ne-Yos livekoncerter, helt okej. Raketer skjöts och korkade danskar nakenbadade. Man kan väl inte vänta sig så mycket annat när man firar nyår på South Beach, eller? Haha. Efteråt fortsatte festen på hostelet igen. Riktigt härlig kväll iaf!

Söndag:
Vi vaknade inte särskilt sent för att vara nyårsdagen, men var desto segare. Efter lunch drog vi ner till stranden där vi sov lite, gick tillbaka till hostelet innan middagen och drog till slut med oss en Ben&Jerry's ner till stranden för att se på kvällens koncerter. Min första B&J i detta land faktiskt! Hur som helst så satt vi där på den öde stranden och vips så kommer där tre tjejer som ger oss varsin gratisbiljett till festivalen. Så vi fick se Samantha Ronson, Cobra Starship och Cee Lo Green på nära håll, inte helt fel!

Måndag:
Vi tog oss ner till stranden på förmiddagen och denna gång badade vi faktiskt. Tänkte att vi inte kan ha varit i Miami utan att ha badat, så vi trotsade att vattnet var kallt (ca 20 grader haha) och doppade oss. På eftermiddagen tog vi shoppinggatan i sikte och spenderade lite pengar. Pauline runt 200 dollar, jag runt 20. Haha. När vi kom tillbaka på rummet hade nytt skönt folk flyttat in och med dem började vi planera en utgång. Vi kom inte mycket längre än till förfesten, sen drog vi istället ner till stranden med en australienare. Kallt och blåsigt var det, men han och Pauline tog ett kvällsdopp ändå. Badkruka som jag är vägrade jag, men skönt var väl det när de höll på att frysa ihjäl när de kom ur vattnet..


Tisdag:
Hade vaknat flera gånger under natten av att jag frös som en gris och då hade jag ändå sovit i strumpbyxor. Vi hade dock inte mer än lakan som täcke, så det värmde ju sådär. Efter frukosten kröp jag och Pauline ner i en säng och sov i 3 timmar till. Kroppsvärmen behövdes! Eftersom vädret inte var det finaste spenderades även denna dag med shopping, men lite längre bort så på vägen dit gick vi förbi Miami Ink. Lite ett måste när man är där liksom. På kvällen drog vi en middag ute, sjukt god italiensk mat med vi höll på att frysa sönder då de inte hade annat än uteservering. Och ja, vi satt 5 cm ifrån värmegrej med eld. I tjocktröja och jeans. På kvällen drog vi ut en sväng till ett biljardställe med typ alla andra från hostelet, mysigt. Sen tog vi en promenad hem, köpte pizza och deeptalkade och vi båda sov i Paulines säng, jag i jeans, tjocktröja och stickad halsduk på. Kallt var bara förnamnet.

Onsdag:
Vi chillade fint och på eftermiddagen drog vi på en guidad busstur runt Miami. Vi hade nog den roligaste guiden nånsin, sjuk kille. Vi fick iaf se downtown Miami, lite kändishur, Coral Gables, Little Havana med mera. En trevlig tur! Hade vi hunnit hade vi nog tagit båtturen också, men vi fick ju sen nån delfin från land också så jag var nöjd :D På kvällen åkte vi och såg på en NBA-match mellan Miami Heat och Indiana Pacers. Ganska stor vinst till Heat, nästan 40 poäng så den nästan fullsatta arenan jublade. Enligt vissa förståsigpåare var det en tråkig match men jag tyckte det var kul och en grym upplevelse ändå. De får ju säga vad de vill.. Haha.
(Ovanför den lila reklamraden fanns två våningar till med publik. Två byggnadsvåningar alltså!)

Torsdag:
Förmiddagen spenderades i solen på stranden och på eftermiddagen åkte vi till Everglades där vi fick åka lite båt och se alligatrorer och massa roliga fåglar. Vi såg även en vilddjursshow och fick i slutet hålla en alligator :) På kvällen sedan gjorde vi inte mycket. Chillade mest på hostelet bara.


Fredag:
Vi steg upp väldigt tidigt, köpte frukost och satte oss på bussen mot Key West. Jag sov väl större delen av resan dit. Väl där hittade vi en strand för allmänheten. Den var ungefär 3 meter bred, men inte gjorde det så mycket, vi fick ju plats att sola där :) Senare gick vi runt lite längs gatorna och tittade, vi åt go mat och självklart Key Limepaj och gick sen ner till USAs sydligaste punkt på sydvästra delen av ön. På vägen dit passerade vi Ernest Hemingways hus och fick även se en leguan mitt ute på gatan. Inte som Sverige alltså..
Vi kom hem strax innan 10 på kvällen och bestämde då att vi skulle ut på en bar med resten av hostelet. Vi fixade oss på knappa 15 minuter och drog sedan ut och skakade rumpa på dansgolvet. Riktigt rolig kväll var det! Sen gick vi hem, köpte chips och pizza och till slut blev det bingen.


Lördag:
Vi gick upp, packade och tog en taxi till flygplatsen. Där skildes jag och Pauline åt och jag flög hem till Minnesota medan hon flög hem till sitt. Väl här möttes jag av hela min värdfamilj, hur trevligt som helst! Det var härligt att komma "hem", men samtidigt hade jag ju inte tackat nej till att få stanna där ett tag till heller. Grym vecka hade vi i alla fall!

Tagga beach 2006

Har tänkt ta ett snack med mitt självförtroende. För när jag ser tillbaka på hur jag agerat och tänkt under de senaste 10 åren ser jag en tydlig tendens av misstro och bristfällig kunskap angående mina egna förmågor och egenskaper. Bristande självinsikt är väl det rätta uttrycket. Kul. Jaha, vad händer nu då..?

Figure skating confessions

Hittade en tumblrsida med konståkningsbekännelser från anonyma människor. Vissa gör mig irriterad, vissa håller jag med om och vissa är bara sjukt kul. Tänkte dela några bilder med er, men seriöst, klicka er in där.
Alltså. Haha. Jaja, ser fram emot att kunna följa vårens tävlingar via webben. För det kommer jag väl kunna göra? Särskilt EM och VM? SNÄLLA! :O
Godnatt!

Tisdag

7.30 köra hemifrån
8.00-10.20 fotokurs
11.00 komma hem och slappa
12.00 börja jobba
15.00 köra till hockeyn
15.30 stressa satan för att hinna få på Noa skydd och grejer, men även skridskor på mig och Mason
15.50-16.00 åka lite skridskor med Mason innan Noas träning
17.00 träning slut, stressa satan att få av Noa allt och få in kids, hockeybag och allt vad det heter i bilen
17.35 lämna barn hemma
18.00-21.50 ingenjörskurs

Mina tisdagar framöver. Är satans trött nu, tar sovmorgon imorgon. Har bara lite ångest över att jag inte åkt skridskor på 2 veckor, men får la träna på fredag. Har ju inte haft mer än 1 timme ledigt mellan 8 och 22 idag så sömn förtjänar jag!
Men första dagen på college är iaf avklarad nu och det gick bra! Båda mina lärare verkar hur sköna som helst. Fotoläraren brinner, precis som alla estetlärare, verkligen för sitt ämne och gick igenom lite kamerabasics samt lät oss diskutera och utvärdera den här bilden av Sally Mann;
Salen där vi har foto är dessutom som en datorsal. Full med stora feta iMacs. Yaiy. :D
Ingenjörskursen var väl intressant också. Gick mest igenom programmet vi kommer att använda för våra ritningar och grejer. Kursen jag har heter Engineering - Graphics, så rita är det enda vi kommer göra typ. Först kom jag in i ett klassrum (ganska precis när lektionen skulle börja) med 4 äldre killar som alla såg ganska nördiga och smarta ut. Kände mig liten och korkad. Men sen stormade det in en hel hög människor så jag blev lite lugnare, haha. Och vår lärare, en äldre man med buskiga vita ögonbryn, förklarade även de simplaste funktioner. Tror att han är väldigt fascinerad av zoomfunktionen eftersom han återkom till den hela tiden och nog förklarade den i sammanlagt ca 15 minuter. Helt vanlig zoomfunktion alltså. Som på paint eller photoshop. "Du ändrar inte storleken på din ritning, du bara zoomar in på den med ditt lilla fönster. Som med ett teleskop om Tiger Woods skulle råka skjuta iväg bollen till månen och du vill se den utan att behöva resa dit. Eller som ett förstoringsglas. Eller så zoomar du ut och då kommer mer av exempelvis kartan med i det lilla fönstret. Fast då ser man ju inte detaljerna så bra". Haha gullig. Men det kändes bra att han tog allt från ruta ett, så kunde jag faktiskt känna mig ruskigt smart. Woho! Får se hur det går när vi får vår första uppgift dock.. Eh. Jaja, skulle tydligen bara vara 2 dimentionellt i första taget och allra första uppgiften tror jag skulle bygga mest på enkla linjer. Hrm. Vi får väl se.
Nu tänkte jag "call it a night", GONATT!

I'm a gummy bear..

Ehm... Jag lovade ju en fet Miamiuppdatering idag. Tjaa, vad blev det av den? Nä, jag sov länge, tog det lugnt och försökte bekämpa min förkylning och feta heshet med massa te, skypade med familjen, kollade serier och lite annat innan jag insåg att platsen på datorn nog knappt skulle räcka till mina nya bilder. Så jag började rensa och flytta över en massa bilder och filmer och grejer till min externa hårddisk. Efter en massa jobb hade jag fortfarande bara fått drygt 1 GB extra i utrymme på min dator, VARFÖR? :( Så jag drar sammanfattningen en annan dag, när jag fått över bilderna och allt. Nu ska jag försöka sova bort mina besvär och ladda inför en massa jobbveckor. Wiho! Smell ya later.
Mår lite såhär idag.. (gammal bild förövrigt)

Hemma!

Sitter hemma i Minnesota med min man (Älg) och tittar på alla serier jag missat under veckan. Jag blev visst inte uppäten av alligatorer! Imorgon berättar jag mer om Miami, låååvar! :) hihi. Skönt att kunna sova ordentligt inatt i alla fall, men hade inte heller tackat nej till en extra vecka där nere. Bittersweet moment att komma hem alltså :)
Jaja, höres imorrn, påz


Gatoraid

Idag blev vi uppätna av alligatorer i Everglades. Eller?


Vi lever

Jag skrev ett inlägg i måndags men det postades tydligen aldrig, vilket resulterar i att jag inte uppdaterat på 3 dagar. Idag fick jag ett panikartat sms från pappa med frågan om jag lever. Jag lever! Nu vet ni. Jag har det dessutom alldeles för bra för att orka lägga tid på att uppsöka internet här borta. Så om jag inte uppdaterar innan dess återkommer jag på lördag hemifrån Minnesota. Nu väntar en NBA match. Helt okej. Puss och hej sålänge!


Nyår i Miami

Tjo! Flyget gick ju fint och väl framme på Miamis flygplats möttes jag av Pauline, värme och en gul taxi. Hostelet ligger på South Beach och efter att ha checkat in drog vi till stranden för lite sömn. Haha:)
Kvällen sen firades dels i hostellobbyn och dels på stranden där vi såg både Jason Derulo och Ne-Yo uppträda. Fyrverkerier var där i massor och folkmassan var enorm. Hur mäktigt som helst faktiskt! Sen blev det efterfest på hostelet. Helt okej nyår alltså! Nu blir det dock stranden, hörs sen va! Puss


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus