Nu gör vi South Beach osäkert va?

Om en knapp timme drar jag till flygplatsen. Är färdigpackad, ska bara diska och stänga av dator etc. innan jag är helt klar. Många timmar sömn fick jag ju dock inte inatt, eheh.. Blir nog till att sova på planet. Men Miami, here we freakin come! Och om jag inte hinner/orkar/vill uppdatera mer idag; GOTT NYTT ÅR! Påz

Tihihihi

Oj. Har nu anmält mig till två kurser. Lite läskigt. Det blev iaf en ingenjörskurs och en fotokurs. Vi får väl se hur det går. Läskigt. Kurserna sätter igång om en och en halv vecka, ganska direkt efter att jag kommer hem från Miami alltså. Hinner ju inte ens smälta det hela! Hihi. Läskigt. Har dock uteslutit morgonträningar tisdagar och torsdagar fram till början av maj eftersom fotokursen går på morgonen :(
Försöker nu hitta info om när kostnaden för kurserna ska vara inbetald. Hittar inte! Aaah. Men anmälan stänger den 13 januari, så innan dess borde det iaf inte vara.. Wuah? Eh. Hittade det nu. 13 januari var visst sista inbetalningsdag. Får. Inte. Glömma!
Godnatt


Bloggtipset 2011 och bild från 2002

Alltså. Tänkte tipsa om bästa bloggen på hela internet. Gabbis blogg. Fan alltså. Där kan jag garva. Hon skriver om sina dagar med en helt enorm nypa salt och är inte det minsta lilla rädd för att skämta om sig själv. Hon bjuder helt enkelt friskt på sig själv. Kan tilläggas att hennes vardagar sällan är tråkiga..
Gabbi är alltså tjejen som står bredvid mig på pallen. Eh fan. Tjejen i ljusblått? Nähe. Eh. Tjejen med en ros? Fortfarande svårt? Öhm. Långärmad dräkt! Där har vi det. Finaste bilden på oss (enda bilden på oss tror jag). Hennes blogg hittar du iaf här!
Men när jag ändå är igång kan jag påpeka att Karna (den andra tjejen i ljusblått, haha) har en fin och stilfull blogg med massa inspiration och grejer och är även modeambassadör för Devote. Klicka in här för att läsa hennes blogg!
Oj. Massa bloggtips här alltså! Årets bloggtips hade jag kunnat kalla dem med tanke på hur ofta jag tipsar om bloggar. Men seriöst, läs Gabbis blogg. Så har ni lite att göra nu när jag tvättar/packar/shoppar inför morgondagens resa till Miami och inte uppdaterar stup i kvarten!

En helt jättebra onsdag

I morse stack jag till ishallen. Väl där möts jag av min buddy (receptionist/vaktis?) som säger att det inte är nån konståkning idag. KEWL. En annan tjej kom också då och han erbjöd att vi kunde gå på en cirkus 20 minuter ändå, tills hockeykillarna skulle på. Hell to the no att jag kommit dit i onödan så tidigt på morgonen, skridskorna drogs på och till slut fick jag mig nog en 25 minuter på isen (hockeykillarna var sena eller så hade vaktisk ingen koll på när de skulle på). Körde lite snabb uppvärmning och piruetter bara men det gick bra.
Sen kom jag hem, nästan en timme tidigare än väntat och alla sov fortfarande. Bortsett från min värdmamma då, som trots sin semestervecka redan befann sig på jobbet...
Jaja, resten av dagen har varit mysig med Noa på hockey och allt. Får hänga en timme i en ishall liksom. Och rådiggar numera Noas hockeyoutfit; vitt, svart och en massa rosa! (hon har till och med rosa hockeytejp. DEN ni!)
Höjdpunkten var ju dock när posten kom idag. Ett STORT julpappersinpackat paket och ett kuvert väntade på mig där utanför dörren! I kuvertet (från Pamela m familj) fanns marabouchoklad, ett gulligt halsband, ett superfint julkort samt lite fina juldekorationer som barnen gjort. I boxen (från mamma och pappa) fann jag först och främst Älg som tittade ut. Älg har jag faktiskt önskat mig i julklapp sen jag såg en söt gosedjursälg i Stockholm veckan innan jag flyttade till staterna. Har liksom velat ha den sen dess. Min Älg är ju inte exakt likadan, men nästan. Blicken säger detsamma; take me home! Så ja. Nu har Älg flyttat till USA (tack Felicia och Sussi för hjälpen där!). Annars fanns där myskläder, eller jobbkläder som jag kallar dem, samt ett fint armband från Martina. Tack allihopa för julklapparna!
Ja. Nu ska jag och Älg kolla sista avsnittet av Hart of Dixie innan vi myser ner oss för lite sömn. Godnatt!
(Jag kan inte kalla Älg för Moose här eftersom Mason brukar kallas Moose. Så han får bli Älg för alla och eftersom han bara kan svenska får barnen öva på de svenska fraser de lärt sig hittills för att kunna kommunicera med honom. Fyndigt!)
Älg tänkte att han lika gärna kan köra en outfitbild när han ändå var igång.. Eheh.
(Nej, han är inte så stor, jag håller bara fram honom)


"You can go to H-E-double hockey sticks!"
Godnatt.


En jullovstisdag

Idag åkte jag skridskor med kiddosen, sen lekte vi i parken och till slut tillbringade vi bra många timmar hos grannen där det lektes med lera och sjöngs singstar. Trevlig dag! Lägligt nog fick jag även lite julkänslor idag. Varför nu? Crazy.
Men nu måste jag skynda mig lite, ska duscha och fixa mig och därefter åka och fira Tamara som fyller år. Trevlett!

Juldagen + Annandagen

YO!
Försov mig självklart igår morse (lördagen alltså) och kom därför senare till julfirandet än min värdfamilj. Jag var ju tvungen att baka lussebullarna! :) De blev dögoda om jag får säga det själv och alla som fick dem i julklapp vara glada. Väl framme hos min värdmammas föräldrar fick jag öppna en massa presenter. Hade t.ex. en egen julstrumpa FYLLD med grejer. Längre ner finns bilder på allt jag fick i alla fall. Alla verkade dessutom glada över presenterna jag köpt så jag var nöjd. Noa gick runt med sitt smyckeskrin under armen hela dagen, Jordan läste skämt ur sin nya skämtbok för sin mamma under kvällen och Mason kunde man inte få av byxorna jag köpt så han hade dem på både igår, under natten och idag :D De andra presenterna blev de också glada för och mina värdföräldrar verkade också nöjda med sin skandinaviska kokbok och bild på barnen. Vi spenderade iaf hela dagen hos min värdmammas föräldrar och middagen blev fish & chips (som tradition i denna familj äter man inte massa julmat och grejer under julen utan håller det enkelt med t.ex. kycklingvingar eller fish&chips).
Idag sov jag länge, jobbade nån timme och sen bar det av mot min värdpappas föräldrar för hannukahfirande. Massa mat och trevligheter blev det även där och trots att det egentligen bara var barnen som skulle få presenter (det var ju tillräckligt med presenter, det) fick även jag en present av min värdpappas föräldrar. Efter att alla åkt hem stannade jag kvar och hjälpte till med undanplockning och disk, sen hade jag en trevlig konversation med min värdfarmor om Sverige, gymnasiet, Frankrike, Mexico, kläder och annat innan jag också körde hem. Trevligt! Vad jag har förstått kommer ungefär varje dag av sommaren innebära sol och bad i hennes pool, låter ju inte helt illa :)
Nej, nu ska jag sova, men här kommer ett gäng bilder på alla presenter jag fått!

Presenten jag vann i julklappsleken på julafton (när vi var hos min värdmorfars syster på middag)

Alla dessa saker fanns i min julstrumpa. En tidning (familjetradition), tandborste och tandkräm (familjetradition), en hemmagjord grytlapp, pennskrin med pennor, godis, mönstersaxar, nagelfil och ett spel.


Av min värdmammas syster fick jag en halsduk och vantar, av min värdmormor och -morfar fick jag varma strumpor + lite fickpengar till Miami och av min värdfamilj fick jag ett stort fett amerikanskt plastglas (för kalla drycker), en porslinstermos, varma, roligt mönstrade stövlar (vi skrattade tillsammans åt dem i affären häromdan), en tjocktröja och exklusivt te. Känns lite som att de har koll på att jag är frusen eller?


Och slutligen fick jag, av min värdfarmor och -farfar ett presentkort på Victoria's Secret!


Känner mig lite bortskämd här borta med att alla är så himla snälla och goa och framförallt välkomnande. Och trots att jag inför julen kände stor hemlängtan blev julen så himla mycket lättare och bättre än jag väntat mig. Kan vara eftersom det allra bästa med julen där hemma trots allt är uppladdningen inför den och väntan.
Nu väntar en ganska enkel jobbvecka innan det bär av mot FLORIDA! Väljer att citera Mason: OH YEAH BABY! (ja, han är 2,5 år gammal..)

Update

Ska bara ta en powernap på köksbordet först. Precis som på den gamla goda(?) tiden när jag brukade ta tupplurer på köksbordet hemma i Malmö för att palla nattplugget...
Med huvudet på bordet menar jag alltså!


Go jul!

För er har ju julafton passerat (snart är den slut även här), men det är ju inte förrän imorgon julen firas på riktigt för mig!
Idag har vi dragit en shoppingrunda och lunch på Mall of America och kvällen spenderades hos Mindys moster där nästintill alla min värdmorfars syskon med familjer firade in julen. Skönt folk men någonstans mitt under kvällen blev det segt. Minnen diskuterades och grejer så jag kunde inte delta i konversationen alls. Sen mot slutet blev det väldigt trevligt igen och hemåt fick jag köra eftersom jag var den som inte druckit. Min värdpappa försökte få mig till att dricka en drink mot slutet av kvällen (amerikanarnas syn på don't drink and drive är lite mer slapp än vår) men för mig kändes det bara så fel. På hemvägen sedan sov alla i bilen, haha.. Utom jag då. Haha. Shit, torr humor eller.
Nej nu ska lilla trötta jag rycka mig ur matkomat jag befinner mig i och ställa mig och koka knäck. Sen blir det julklappsinslagning och julkortskrivning. SEEN väntar sängen och klockan ställs tidigt för imorrn bitti väntar lussebullsbak!
Hoppas ni har haft en fin jul i alla fall,
PuSs


Dan före dopparedan

MEN kan motgångarna sluta komma dessa dagarna eller?
1. Lite av limmet som håller fast min ståltråd bakom tänderna "bröts" av idag. Det känns ovanligt i munnen med lite mer vass ståltråd än vad jag är van vid och jag är döskraj för att resten av limmet bryts av och att tråden ska lossna på den sidan. Försäkringen tror jag inte täcker sånt. Jäkla skit. Dessutom ilar det som fan när jag äter nåt varmt. Känns bra.
2. Gjorde chokladknäck idag. Den blev god! Men de minsta formarna här är ju dubbelt så stora som knäckformarna där hemma, så en sats blev 40 stycken stället för 80. Min värdpappa hittade iaf ett paket där varannan form var aluminium och varannan papper. Tänkte att båda bör funka bra, hemma använder vi ju papper så... MEN ICKE. Skiten fastnar ju. Så nu har jag cirkus 20 stycken att dela upp i tre presenter. Inte tillräckligt! Får göra en ny sats imorgon eller när jag nu har tid, men måste du införskaffa mer grädde först också. WUÄH.
3. Vi har fått hem Pippiserien på engelska från netflix. Känns konstigt att titta på det och höra brittisk engelska istället men det funkar och är mysigt ändå. Barnen som tidigare varit riktigt tveksamma till hela temat blev döförtjusta och ville inte sluta titta. Men vetni? På skivan fanns inte julavsnittet med! För visst är väl det ett avsnitt och inte en del utav en film? Åh. Blev så ledsen. Fast födelsedagsavsnittet och godisaffärsavsnittet fanns ju med, så helt missnöjd är jag inte :)
Tittade förresten på när familjen firade Hannukah idag. Jag firar inte riktigt med dem, har inte blivit så på något vis. De första två kvällarna var jag inte hemma när de firade och igår firades det inte alls eftersom föräldrarna inte var hemma. Så idag var min första dag. Och ja. Det kändes konstigt. Jag stod bredvid och tittade på deras lycka liksom. Konstig känsla.
Min värdpappa köpte iaf hem clementiner till mig idag, tror redan jag ätit typ 5 stycken eller nåt.
Nej, nu ska jag skypa vidare med pappsen min. Han har ju redan julafton där borta i Svea rike. Godnatt säger dock jag!

Lillejulafton

Drömde inatt att jag fick ett paket hemifrån fyllt med julhälsningar från heelt random personer samt en massa clementiner. ÅH vad jag är sugen på clementiner! Det hör ju julen till litegrann och inte en enda har jag ätit denna säsong. Hrm.
Natten innan det drömde jag att jag var ute och reste med ett gäng och en av dem var Chad Michael Murray, hur random som helst. Vi blev skitbra kompisar dessutom, najs! Haha.
Annars händer här inte mycket. Jobbade i morse, vi chillade först i typ två timmar, sjöng lite julsånger och grejer, sen plockade vi fram ett "spa". Där fanns en massagehörna, fotbad, vilosoffa och nagelsalong. Mysigt! Så alla fick naglarna målade, även Mason såklart.
Har även varit lite snöstorm idag, känns bra såhär på lillejul. Snön som föll för två dagar sedan smälte nämligen i solen igår. Vi får väl se hur länge denna varar då. Vi fick iaf lekt utomhus också och nu har jag paus fram till klockan 5. Har inte tillgång till bil nu heller så hade tänkt chilla, slå in presenter framför några avsnitt av nån serie kanske. Om jag hinner blir det väl även en tupplur, haha. Tant.
Riktig liten massör detdär. Får det väl från far sin :D

Saknad

Saknaden gör ont och särskilt nu runt jul längtar man hem mer än nånsin. Saker här känns främmande. Känslorna och traditionerna och allt. Det ska givetvis bli riktigt kul att få uppleva julen här borta och intressant om något det här med Hannukah, något jag aldrig fått vara med om om jag inte varit här. Men många gånger önskar jag ändå att jag var där hemma. En kram, att handla på Coop, att träna på riktigt, att veta att vad man letar efter finns på H&M eller Stadium eller nån annan specifik affär och att äta mamma och pappas mat. Sill och revbensspjäll med äppelmos på julafton, julbak med mamma eller att kunna cykla eller ta bussen till ställen. Jag saknar alla människor och mina kläder, min skosamling och att dansa. Att kunna gå ut på kb och veta att man kommer träffa en massa folk där eller att över huvudtaget kunna beställa in en cider. Att inte känna sig så förbaskat liten och vilsen. En liten lista bara. Mest småsaker.
Det finns väldigt mycket småsaker jag tycker om här också. Men det är inte dem jag tänker på när jag längtar hem.
Jag saknar er. Mer än jag kan tala om. Här försöker jag skicka världens största och mysigaste virtuella bamsekram: BAMSEKRAAAAM! Sådärja. Hoppas ni kände av den, dryga 6000km bort.


Vadå julafton snart?

Bild tagen för exakt ett år sedan

Min vikt pendlar 5 kg beroende på var på vågen jag står.. Dags att skaffa en digital? Haha
Nej nu tänkte jag nog gå och käka nåt. Typ frukost. Lunch. Eller nåt. Jobbar 14-23 idag, börjar alltså om en halvtimme. Har inte haft bil under förmiddagen, så jag har inte kunnat åka och handla grejer, vilket har resulterat i världens sovmorgon istället. Skönt det med.

Motgångar

Irriterad tjej här. Har väl varit en sån dag. Eller egentligen inte, har haft många fina stunder också. Den långa versionen får ni idag:
Dagen började med att jag vaknade på tok för sent. Det första jag gjorde då (varför?) var att kolla internet och glad blev jag när jag fick se Richard och Michelle uttagna till EM! Sen stress till ishallen men när jag väl kom på isen kändes det bra. För första gången på länge kändes det som att jag kände isen liksom. Visserligen fick jag öva på twizzles i typ tio minuter för de gick åt skogen but still. Sen körde jag en 1lo-1lo-1lo kombination som uppstart för hoppandet och efter att jag landat kunde jag knappt röra mig. Kewl. Ryggskitfanet igen. Man blir så trött. Så fick gå av isen och i smärta köra hem, turligt nog bor man ju men en kiropraktor så han tog och tryckte och drog och hade sig med ryggen min och ONT gjorde det som tusan. Efter det hade jag en lugn och mysig dag med kiddosen. Först gjorde ju ryggen så ont att jag inte kunde göra nåt alls, men barnen var snälla så jag kunde vila lite. Senare under dagen blev ryggen lite bättre faktiskt, är inte helt rörelseförhindrad längre. Lyckades få Mason till att sova när jag var ensam med honom så då skypade jag men kvinnan jag ärvt mitt temperament ifrån. Mamma alltså. Snöa började här också göra idag igen vilket jag blev glad för, trodde inte att vi skulle få någon vit jul till sist här borta. Efter jobb åkte jag iväg för lite julklappshandlande. Hittade lite grejer och skulle slutligen in på target för att kolla runt efter fler julklappar + köpa nödvändigheter för bakning. För det första hade de inte knäckformar så ville inte köpa de ingredienserna ifall att jag inte hittar formarna någon annanstans heller och när jag väl var klar och hittat allt annat jag behövde kunde de inte motta mitt bankkort. Kontanter hade jag ju inte så fick lämna alla varor där. Men ett vanligt visa? SUG. Och när jag väl kom hem nyss märkte jag att vi inte har annat än sojamjölk hemma, jag som så gärna druckit mjölk. Äckeldag. Haha. Jaja.
Nu ska jag lägga mig samt stryka morgondagens träning från mitt schema. Ryggfanskadan hade väl ändå kunnat stanna kvar i Sverige kan man tycka, men nejnej, här ska man vara internationell och grejer. Hujedamig.


Happy Hannukah!

Hannukah börjar idag och barnen är glada. Men vänta, betyder det att det är den 20 december? Är det då julafton om 4 dagar? SKÄMTAR DU MED MIG?
Har fortfarande julklappar kvar att köpa, pyssel kvar att göra med barnen och saker kvar att baka. Oj. Running out of time lite eller? Pjuh. Nu ska jag i alla fall dra med min fina nya GPS mot en restaurang där vi ska käka buffé med au pair-tjejerna, najs! Fin uppladdning inför Miami och grejer.
Vill även passa på att tacka för det positiva responsen på mitt förra inlägg, både här och på facebook, GULD värt! Flera stycken tyckte att jag skulle skriva till Sydsvenskan men jag är tveksam på den punkten. Vi får väl se.
Vi hörs snart, HERRÅ!

"Lär dig något om konståkning eller skriv om sådant du förstår dig på"

Förfäras lite utav Anja Gatus krönika om konståkningen och den "låga" nivån på SM. Hon såg tydligen inte samma tävling som jag.
Läs krönikan här.

Vill först och främst påpeka att Kate Tjällmans (Örnsköldsviks tränare) kommentar under artikeln är guld. Vill även framhäva några av mina egna synpunkter och tillägg;
För ja snälla, jämför gärna en OS-gala och svenska mästerskapen i konståkning, gör det. Förstår att du var trollbunden av alla paljetter på galan där den absoluta värdseliten (de FEM bästa i varje klass) deltog. Kom de från samma land allihopa eller? Ifrån ett land där konståkning är en sport nedvärderad av sådana som du?

Jag minns själv SM i Växjö för cirkus 10 år sedan då publiken vaknade till och jublade om de fick se en dubbel axel av en seniordam. Inte riktigt fallet idag, större delen av startfältet på både junior- och seniorsidan, samt en bra del av ungdomarna besitter både dubbel axel och ett eller annat trippelhopp. Se på den utvecklingen kanske. Många har uttryckt att årets SM höll högre nivå än på väldigt länge. Inte bara i toppen. Vilket Anja kanske även sett om hon valt att se fler än bara söndagens klasser. Fast antagligen inte.
Det finns inte så mycket pengar i rullning i denna sport som i många andra idrotter och resurserna är inte de bästa heller. Hockey prioriteras gärna och precis som Kate uttryckte är konståkning en sport där väldigt många timmar träning krävs för att kunna nå någonvart. Att tillgå alla de istimmarna kräver mer pengar, men vart får men dem ifrån om sporten ska nedvärderas på detta ynkliga sätt? Vem vill sponsra en idrott som av en annan förståsigpåare dödförklaras?
Paråkningen hade hon tydligen också problem med. Jag vet inte hur hon tycker att vi ska lösa detta, att vi bara har tre par för tillfället (största antalet sedan 60-talet har jag för mig), genom att stryka de paren vi har eller kanske borde vi trolla fram nya utifrån tomma intet? Vet hon överhuvudtaget hur man bygger upp en idrottsgren i ett land där det inte haft någon större kultur på fasansfullt länge? Och varifrån hade hon tänkt få fram alla killar till paråkning, genom att bagatellisera sporten på detta sätt?
Konståkning som familjeföretag tyckte jag var en intressant tvist på det hela. Eller så tyder det bara på att det är en sport vars glädje upptäcks av de som är engagerade vilket i sin tur värvar även lillasyster och lillebror? Bara en tanke. Att de sedan tar sig till toppen tillsammans tycker jag är underbart men det är även det vi kan se i många andra fall; oftast är de du tränar tillsammans med de som motiverar dig till utveckling och vice versa, vare sig ni är syskon eller ej, alla andra fall har Anja dock missat att belysa. Att utöka sportens sprindning blir inte heller enklare utav denna krönika.
Att hon ens tar upp kylan och hur barnen är klädda på läktaren tycker jag är yttesrt onödigt, alla vet väl att en ishall är kall och jag har då aldrig hört en krönikör oja sig över hur kallt det varit när de sett på ett lopp längdskidåkning, inte heller tycker jag att onepiece har något med saken att göra.
Att hon sedan vågar sig på att kritisera konståkningskunskap och talang har jag inte ens ord för. Hon har ingen aning om det hon skriver om och antagligen är hon även sjukt bitter, trodde väl själv att hon skulle vinna VM genom att gå på skridskoskola en gång i veckan eller något i den stilen. (Antagande)
Och en sak till. Hon kritiserar just den ödmjukhet som Vicky uttrycker sig med och som jag hyllade häromdagen; enligt Anja verkar hon alltså osäker och inte själv tycka att hon är bra? Nej, det handlar om att möta pressen på ett positivt sätt samt att veta att detta är konståkning; det mesta kan hända. Dessutom blir man tvärtemot kritiserad även om man självsäkert säger att man minsann ska gå och fixa hem ett guld, för så kan man ju inte säga. Dubbelmoral? För att inte tala om hur stor pressen då hade blivit på idrottaren ifråga. Främst ifrån sådana som krönikören själv.

Så släng dig i väggen Anja Gatu för i Sverige har vi konståkning i värdsklass (vilket du hade upptäckt om du förstått dig på vår underbara sport) och om du skulle kunna vara så snäll och sluta klanka ned på våran idrott på detta destruktiva sätt kanske vi kan tillgå ännu fler resurser för att utvecklas lite till, för är det inte det du vill?

Tack. Ja, jag är upprörd.

How precious is the time we have here?


Allt går inte som man tänkt sig

Ja men jag fixade mig fint igår och blev upphämtad för lite dans i Minneapolis. Vi hittade till slut en klubb som inte hade 21-årsgräns, så dit gick vi. Dock var musiken så himla jobbig att vi en timme senare bestämde oss för att gå därifrån. Vi frågade runt på olika ställen efter 18+ och började fundera på att gå på bio istället. Den var dock stängd. Vi irrade runt lite till men åkte slutligen hem. Sämsta utekvällen nånsin typ, haha, men umgänget var iaf trevligt.
Kom hem vid 2 och hade då 1,5 timme kvar till livesändningen skulle börja så jag la mig och sov med datorn bredvid, redan inne på ustream, vilket brukar innebära att jag hör när sändningen sätts igång. Idag sattes det inte igång dock, så vaknade till vid 4-tiden, fixade så jag kunde se live, men somnade sen till. Såg knappt något alls av juniorer herrar och somnade igen innan seniorer damer, vilket resulterade i att jag inte vaknade förrän Isabelles åk! Missade alltså hela första gruppen + Malin och Angelica :(
Nu är jag iaf ordentligt vaken så seniorer herrar ska ses!

Garmin nüvi 2370LT

Yay! Fick hem min gps idag! Fin sak detdär :)


En lördag

Idag har jag faktiskt gjort allt jag planerat att göra; kollat på SM, skypat med syskonen och syskonbarnen och sovit ikapp. Blev hela 4 timmar såhär på eftermiddagen. Gick ju upp 4 i morse så inte så konstigt kanske...
Har dock även hunnit inse att jag åker till Miami om två veckor. Betyder det att det är jul om en? Oj herrejössanes då. Tror nog att jag behöver åka inom lite affärer imorn va? Ojojoj...
Nej nu blir det att ta sig ur denna smått obekväma position (hänger ner från sängen) och hoppa in i duschen, måla naglarna och göra sig allmänt småfin inför kvällens utgång, PUSS! :)

YAY

NU FUNKAR DET IGEN! HURRA! haha lycka!
Så nu blir det några timmar konståkning, sen väntas skype med familjen, lite sömn och slutligen blir det utgång på det ikväll, antagligen i Minneapolis. Känns fint! Tänkte bli knakad i ryggen lite också av min kiropraktor till värdpappa, hehe :)

MÄHMÄHMÄH

Blir så galet frustrerad och ledsen här borta. Har kollat på livesändningen i tre timmar nu och har i princip ingen aning om hur folk åkt. Det hackar jättemycket och hänger sig, ofta hör jag bara applåder och kan då anta att människan hoppat något. Av poängen att döma var det nog ganska många som hade en del missar eller? Eller vad vet jag. Myrtel åkte förresten nyss. Jag såg att hon gick in i en ögel, sen hörde jag stoora applåder, så antar att hon hoppade trippel? Ja såhär har det sett ut hela morgonen. BLIR SÅ ARG. Hade lika gärna kunnat sova.
Har försökt ladda om hemsidan, starta om datorn, inget funkar. Kunde inte ens kika via mobilen idag av någon konstig anledning, varken via hemsidan eller ustream-appen. WUAH.

Fasar lite för morgondagen - kommer jag att kunna se på SM tro?

I morse var jag på is. Jag trodde inte att min kondition över huvudtaget kunde bli värre, men tack vare en liten förkylning blev jag idag motbevisad. Kul. Så min träningsplan (innehållandes konditionsträning, hör och häpna!) sprack. Blev en halvdålig träning och i slutet sträckte jag vänster baklår. Kul.
Fick i alla fall kidsen till att kika konståkning med mig idag. De tröttnade efter ungefär en och en halv uppvärmningsgrupp. Vad ska jag ta mig till imorgon när jag jobbar nästan hela dagen OCH livestreamingen är på åtminstone halva? Ojojoj. Blir det stackars barn eller blir det stackars Sandri? Hahah.
Sitter just nu inne på svt play och tittar på när Vicky och Joshi intervjuats vid olika tillfällen och jag är så fascinerad över hur sportsliga och ödmjuka, rent av diplomatiska svar de ger när de samtidigt kan ta isen med sådan storm. Positiv fascination alltså.
Nu ska jag sova gott, blir tidigt upp imorgon eftersom sändningarna börjar 5.30 min tid... Yay. (Ja, jag skippar morgonträningen för att titta på konståkning. Hade nog inte varit en trevlig träning ändå med min förkylningskondis och mitt sträckta lår..)

Keep it going

Jag har hängt här på andra sidan Atlanten i hela fyra månader nu! Galet. En hel tredjedel av mitt år. Sitter och kollar webb-tvsändningen från SM som går hemma i Malmö och önskar självklart lite att jag var där just nu. Men turligt nog kan jag ju följa det live hela veckan i alla fall så jag tror nog att jag överlever ;) Borde förresten hinna iväg till postkontoret så snart som möjligt men blir ju svårt under denna fullspäckade SM-vecka. Suck. Haha :D Och just det, jobb kanske man ska hinna med också? Och planering och JULKLAPPAR måste jag hinna fixa! Shit. Har liksom inte förstått att det är jul nästa vecka, så känner liksom inte stressen = inget blir av. Halleluja.
Nej, tillbaka till sändningen nu! Hihi

Mmmm, gooott...

Äter havregrynsgröt. Jag tycker inte om havregrynsgröt. Det växer i munnen på en. Men vi har inget gott hemma i alla fall, så då tänkte jag att jag lika gärna kan äta havregrynsgröt.
På havregrynsgröten har jag mjölk för att göra det lite godare. Dock hade vi bara sojamjölk hemma. Jag tycker inte om sojamjölk.
Ni kan ana att jag njuter just nu. Men jag äter i alla fall nyttigt.. Kul.


I've got an empty glass, poor me some more

Det finaste är de där små meddelandena som säger att jag är saknad. Samtidigt är det de som gör allt så himla svårt ibland. Vissa dagar vill jag bara hoppa på ett plan hem för att kunna krama er, höra era skämt och historier eller bara veta att ni finns nära. Det är en svår balans. För att få de där meddelandena är ju samtidigt vad som kan lysa upp min dag eller rent av visa mig vilka som är mina verkliga och kvarstående vänner därhemma. Jag saknar er så att det gör ont ibland. Det ska ni veta. Men vi ses om sisådär 8 månader. För ja, på torsdag har jag varit här en tredjedel av mitt år redan! Galet. Så de lär väl gå snabbt, de ynka månaderna som är kvar till augusti?
Älskar er och saknar er.
(Och tacka vet jag facebook, skype och heytell!)


Mysmåndag

Dricker glögg och tittar på flickorna när de leker American Idol. Mys:) Försöker komma på vad jag vill plugga till hösten, har fortfarande ingen aning. Suck.
Idag hade vi förresten en såndär Malmödag här, regnet fick snön att försvinna och det har bara varit grått och tråkigt. Fy:( Är glad att man i allmänhet slipper det här i alla fall.
Nej, nu ska jag fortsätta njuta av skönsången ;)
En bild bara för dig Heidi :D


The Minnesota spirit

Woho, ny fin tröja och billig var den! Behöver ju varma tröjor under denna kalla vinter (går ju runt som en frusen gris även inomhus, med två tjocktröjor och varma tofflor). Så ja, varför inte satsa på en med Minnesotatryck? Haha
(jag vet, jag är sjukt charmig på den bilden)


Batwoman? På en söndag?

Har idag redigerat en massa bilder från bland annat halloween och vår New Yorktripp, den som inkluderade limo och party ni vet? Så ja, nu finns de ute för allmän beskådning på facebook. NU däremot har jag lite brått. Måste duscha snabbt, sen in en vända om target för att sedan köra in till en restaurang i Saint Paul för månadsmöte och middag. Så ja, vi hörs senare. PUSS

And I don't ever ever want to grow up, eh, I wanna keep it going

HALLÅ. Beställde hem min julklapp från päronen idag (de skickade över pengar så att jag kunde välja GPSen själv). Dock hade jag då överstigit dagsgränsen på 500 dollar på kontot i och med bokningen av flygbiljetten till Miami och så. Oops. Så imorgon kanske de kan dra pengarna. Annars får jag göra en ny beställning eller nåt. Haha. Men ja. Det går bra nu. Wiho. Har dock en massa julklappar kvar att köpa. Wuääh.
Näää, nu blir det nog sängen! Hihi Godnatt!

Biatch

NEJMEN vad sägs om Miami Beach 31 december-7 januari med bästa Pauline? ASNAJS!
Det är om tre veckor.. Shiit. WOHO! Hostel har vi också bokat så nu är det bara till att planera dagarna där nere. GLAD TJEJ? Haha
Men orka få bikiniångest i december då... eheh

I valet och kvalet..

Sitter och deppar lite över gamla bilder. Försöker peppa mig själv samtidigt till att göra allt jag kan för att se ut sådär igen. Hrm. Undrar om det ens går.. Hejaheja? Depp. Heja! Depp. Lite sådär ser det ut i huvudet.
Och vill ni veta en sak? Jag tyckte på riktigt att jag var tjock då. Suck.
Så nu står lunchvalet mellan isbergssallad och kladdkaka. Hrm...
Haha kanske inte. Blir nog ett mellanting va? NEJ, inte kladdkakesallad. Utan kyckling- och pastasallad med avocado och grejer. Heja mig..?

Ny helg, nya äventyr? Den som lever får se.

Malmö, 9 december 2010

Idag efter jobb kom Tamara, en schweizisk au pair över hit och vi lagade mat och bakade. Vi gjorde kycklingsallad och åh vad nöjd jag blev med kycklingen. Både kryddningen och stekningen blev perfekt. Nöjd chey. Haha. Sen såg vi på film, A Knight's Tale med Heath Ledger. Vilket slöseri på snygga män och bra skådespelare att han skulle behöva dö då. Jag gillade filmen i alla fall. Nu sitter jag och kollar på nån romantisk film. Tänkte sova snart för att sedan se vad helgen har att erbjuda.
Vill bara passa på att önska mina fina skridskoprinsessor LYCKA TILL i helgen! Både i Stockholm och i Malmö. Saknar er <3
Godnatt

Här händer det stora saker!

Vi ligger i soffan alla tre och halvsover. Vi brukar vanligtvis titta på tv såhär på morgonen men någonting slutade funka så vi fick inget ljud. Så nu bara chillar vi såhär på morgonkvisten.
Igår kväll åkte jag till Mall of America på kvällen då Urban Outfitters hade rea och jag fick med mig nyårsklänningen hem samt en t-shirt och en väska. Klänningen har jag velat ha sedan september-oktober någon gång så den satt ju fint på rean. Fick även med mig två presenter men sen hann jag inte mer eftersom de stängde. Kan eventuellt bli en tripp dit igen i helgen eller så.
Sen har jag även fina nyheter att berätta för er, men tror att ni får vänta till imorgon för att få veta, haha.


Jag filosoferar litegranna

Folk brukar säga att jag är bra på att peppa mina medmänniskor. Det kanske stämmer? I vissa fall? Men det är nog eftersom jag många gånger verkligen uttrycker det jag gillar hos personer. Tror jag. Eller nåt annat. Vet inte. Jag hoppas att det stämmer i alla fall. Man vet ju själv hur härligt det är att vara kring folk med positiv energi och så. Tänk om man själv kunde bli en sån som sprider solsken under de kallaste och gråaste måndagmorgnarna. Då har man ju verkligen uppnått något här i livet!

Mäh

Veckan har flytit på fint hittills. Inget särskilt. Lite stress på motorväg och grejer, en massa lek i snö och lite annat smått och gott har jag hunnit med. En träning med två likadana fall på ett ställe i stegsekvensen där jag aldrig fallit förut. Lite sånt roligt. I kväll somnade jag i soffan vid 8 med barn hoppandes och lekandes runt mig och där sov jag i två timmar. Utslagen_chey. Nu ska jag sova på riktigt. I min säng. Godnatt.
Eh. Hittade en bild på mig och älsklingsCaroline från när vi var i New York och partajade lite. Tjohopp. Kan förövrigt tala om att 95% av alla bilder på mig från kvällen är dumma, blir man less eller? -.-

Måndag!

Hej, vi har startat 'världens snyggaste mössklubb'. Se och häpna och bli gröna av avund. Vi är snyggast i världen. Och så var det med det.


Lördag natt. Nej, jag menar kväll. Oj.

Hej! Tänkte uppdatera lite om vad som hänt de senaste dagarna. I onsdags skulle jag ju till exempel baka scones. Det visar sig att wax paper inte är detsamma som vårt bakplåtspapper där hemma; vaxet smälter, ryker och sätter igång brandlarmet. Trots detta, samt en felberäkning av smöret vilket resulterade i hälften av vad receptet sa, blev sconesen goda! Födelsedagsfirandet gick också bra och tjejen var glad för mina presenter! Torsdagen tog jag sovmorgon, tvättade några tvättar och jobbade sen 14-18.15. Fredagen började med 10 minusgrader och en isträning och fortsatte sedan på barnmuseet med kiddosen. Hittade inte parkeringshuset förrän vid vårt tredje varv runt området, men annars gick det ju bra. Jag hade paus nån timme vid lunch (kollade på konståkning och sov) och sen jobbade jag till 23 med allt vad det innebär.
I morse började jag jobba 7.45 och hade en lugn morgon. Slutade jobba runt lunch, sen skypade jag med mamma nån timme, haha. Under tiden började det snöa och det har fortfarande inte slutat. Mys! Däremot sabbade det kvällens partyplaner (varför stannar folk inne bara för att det har fallit 5 cm snö?!) och nu ligger jag helt död i sängen min och tänker sova. Klockan är 22.09. Sen när blev jag tant? Jaja.. Natti!


Freitag

Sitter i sängen och tittar livestreamad tävling i Ungern, samtidigt som jag checkar youtube för liveuppdatering från Dortmund. Varför finns inte Elins långprogram uppe? Åkte hon inte eller strulade det bara med videon? Och varför finns inte resultatet uppe än? Åh, man blir så bortskämd med alla livestreamingar och grejer att när man inte får direkt uppdatering känner man sig lite handikappad. Hemskt. Dagens i-landsproblem, JA.
Nu ska jag kika vidare. Woho, byebye!

Jul

Lyssnar på Julradio.se och plötsligt börjar de spela X-mas time med Bubbles! HUUUR länge sen var det inte man hörde den? Haha dör lite. Mys iaf.
...men Bubbles? Höjden av bortglömt och återfunnet! Haha

December!

Är det bara jag eller finns det ett mönster bland grejerna jag köpte i lördags? Tycker mig se en röd tråd. Dels färgerna förstås, men även vinter! Och ja, nu är det december och lägligt nog föll här snö inatt.
Måste bara påpeka att de där öronmuffarna från American Eagle är de coolaste jag sett, med hörlurar inbyggt och allt. Mys! Och ja mössan.. Lär behöva nåt varmt här i vinter. Haha :)

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus