Fun facts vol. I

  • Man hör ALLT i detta hus. Väggarna är som papper. Jag kan sitta instängd på mitt rum (på ovanvåningen) och höra vad folk säger till varandra på nedanvåningen. Eller i trädgården.
  • Min säng är så högt upp med alla madrasser och allt att jag i princip behöver klättra upp i den. Men den är stoor i alla fall! :D
  • De återvinner saker här. Kartong, plast och metall. I samma behållare?
  • Min värdpappa tycker att ostkex är nyttigare än fullkornskex. De innehåller ju riktig ost.
  • Chips är som mat. Eller i alla fall tillbehör till mat. Som pommes eller nåt.
  • Barn här äter galet mycket snacks.
  • Jag har en gungstol på mitt rum.
  • Jag sitter på golvet och skriver just nu.
  • Jag har fått en fin bonnabränna från att spendera så mycket tid utomhus med barnen. Och då är vi bara ute tidig förmiddag och sen eftermidddag..
Fun facts? Kanske inte. Men ni kan definitivt räkna med fler såna här inlägg :D

Popping'em

Söndagen bjöd på en runda på Harrisburg mall med Celine (au pair). Där fanns dock inget intressant, så vi stack till target där jag köpte lite förvaringslådor, nagellack, dusch gel etc. Småsaker bara. Sen drog vi till Cold Stone (sjukaste glassen!). När vi var på väg hem körde Laura (au pair) förbi oss och tutade, så vi följde med henne till Ross. Inget blev köpt dock. Celine följde med mig hem på middag och mys, supertrevligt! Hon är dock i rematch så hon kommer att flytta härifrån om ca 2 veckor :(
Idag var det jubb som gällde igen. Ganska lugn dag faktiskt! Dessutom åkte vi till ett djuradoptionscenter; vi (eller ja, familjen) ska adoptera en katt till! Supergullig, men hon fäller satan, precis som katten Beanzee, katten vi redan har.
Jaja, hörs imorn, PUSS

Irene

Vår trädgård. Innan stormen. För inatt slog Irene till, ganska hårdhänt om jag får säga det själv. Jag vaknade till och med av all vind. Jag. THE sjusovare. Så ja. Vi har fortfarande utkanten av orkanen ovanför oss så här är fortfarande hyfsat hård vind, vilket resulterat i att dagens möte med alla au pairer i området + vår kontaktperson (LCC) blivit inställt. Surt som tusan. Men jag ska antagligen hitta på något med några av tjejerna iaf :)

Ledig dag

Vaknade 9, kollade facebook och lite tv, skypade drygt 2 timmar med Astrid, käkade frukost (kl 12) och umgicks lite med familjen. Sen skulle de på nån cykel freestyle show (John har själv kört BMX och så). När vi kom dit höll de fortfarande på att bygga ramperna. Vi fick reda på att proffsen dragit hem till South Carolina eller nåt pga orkanen och han som var kvar, ja han var skadad, så det var mest lite ungdomar som skulle köra. När de väl började värma upp och köra lite var barnen redan så rastlösa och jobbiga att vi åkte hem, haha. Sen har jag fixat lite på rummet, gråtit en skvätt till Bride Wars (vadfan? haha) och tvättat.
Bitchen (aka orkanen) Irene har anlänt. Lite vind och regn änsålänge, men natten lär väl bli värre. Och vårt område kommer antagligen inte ens drabbas så hårt, skönt det i alla fall! Nu tänkte jag somna in till ljudet av det massiva regnet. Känns bra! Godnatt <3

Its like a dream. All over again.

Det är så konstigt. När jag var i Paris i höstas hade jag flera återkommande drömmar. Inte så att det är exakt samma dröm, men med samma tema. En av dessa drömmar var att jag skulle missa min student eller att den skulle bli katastrofal. En annan att jag åkte skridskor (jag hade sån abtinens!). Men det är en tredje som är den intressanta nu. Jag drömde att jag skulle åka till Paris, alltså att jag inte hade åkt än och jag skulle hinna säga hejdå till alla möjliga människor. Verkligen de mest udda människorna också! Typ konståkare över hela Sverige etc. Jag skulle ju bara vara borta 1 månad? Eller att jag höll på att missa mitt plan etc.
Nu när jag är här i USA har jag än så länge två återkommande drömmar. Den första är att jag tappar mina byggda naglar. Det är ingen katastrof i drömmen och skulle inte vara det i verkligheten heller, så jag undrar ju varför jag drömmer om det över huvudtaget? Den andra är att jag SKA åka till USA och ska hinna packa och säga hejdå. Inatt skulle jag t.ex. säga hejdå till halva skridskoskolan? Det kom folk jag inte ens kände igen samt annat folk jag verkligen var förvånad över. En tjej kom med sin mamma. Denna mamma är i verkligheten någon annans mamma. Helvrickat. Sen höll jag på att missa planet för jag spelade typ handboll på flygplatsen. Haha alltså detta är galet.

Mother Earth

Skypedejtade denna brud efter jubb, naajs!

Yo, fick nyss min första lön! Pocket money, jarå! Om jag kommer shoppa loss imorgon? Antagligen inte. Om jag kommer sitta inne på grund av orkanen Irene? Förmodligen.
De har förresten evakueringsplaner för halva NY (de har redan börjat evakuera) och stora delar av östkusten är utrymda. I North Carolina är det redan tornadovarning som resultat av "förstormarna" för orkanen. Den där Irene verkar sur, hon. John sa något om grad 5. Ingen aning om vad det betyder, men det lät allvarligt när han sa det. Ojrå. Men här blir det nog bara lite oväder och kraftiga vindar, skönt.
Men jag kan ju inte klaga på att jag inte får vara med om något i staterna i alla fall; under de knappt två veckorna jag varit här har jag varit med om flertalet oväder (igår t.ex. regnade det så mycket att jag knappt såg över gatan och regnet bara rann ner för vägen här, samtidigt som blixtarna var ruskigt nära), jordbävning och snart orkan! Jisses..

Fredag = löning

Pigg och glad tjej, wohoo! Nej, nu ska jag pallra mig upp ur sängen för veckans sista jobbdag, sen äre heeelg! Och vad händer i helgen? Förmodligen orkan. YEY! Eller? Eh. Jaja. Kanske får chansen att skypa med en och annan då, om jag ska stanna inne liksom?
Nej, nu måste jag drau. Käka frulle och såå. See ya!

Ps. Nu kom nåt av barnen in från att ha lekt ute. Tror att det är Bradley. Han gnäller och skriker. REDAN. Det här blir nog en bra dag... Haha.
Nu kom Gabi in. Hon gnäller också. Woho.

En onsdag

Idag hade vi en bra förmiddag. Barnen var ute länge, hjälpte till med undanplockning av leksaker när vi väl kom in (jag behövde bara säga åt dem 48 gånger idag, wohoo!) och de skötte sig fint. Jag kunde till och med få Lance till att äta lunch (inklusive kött! annars äter han knappt några proteiner alls). Bradley vägrade äta, men skötte sig fint annars och Gabbi åt bra och så. Allt var lugnt och under kontroll, den enda "time out" som behövdes gällde Lance när han bet sin tvillingsyster i rumpan när de lekte alligator (HAHA). Han sa förlåt direkt och stred inte emot att behöva sitta på time out, det var liksom självklart. Så allt flöt på helt underbart.
Efter lunch vände det totalt. ALLT blev kaos. Bradley sov knappt middag, vägrade äta på hela dagen (fick i honom några kex efter många om och men) och blev hysterisk. Tvillingarna löd inte alls, skrek i princip efter mamma och pappa och de vägrade plocka undan. När vi var inne ville de ut och vice versa. KAOS. Men vi alla överlevde och imorgon väntar en ny dag!
Efter jag slutat duschade jag, åt middag och blev sedan skjutsad till en annan au pair. Vi var fyra au pairer sammanlagt (Céline, Laura, Anja och jag). Vi poppade popcorn och pratade om allt möjligt, hur trevligt som helst! Synd bara att alla avstånd är så långa här, den närmsta au pairen bor 20 minuter ifrån mig (med bil). Att jag själv inte har bil gör ju bara hela grejen så mycket svårare. Men jaja, det löser väl sig. Just nu är ju mina värdföräldrar pigga på att skjutsa överallt, undrar hur det blir sen bara..
Vi hörs imorgon dock, PUSS

Min första tid i Pennsylvania!

OKÄJ. Här kommer del 3 av min sammanfattning! Del 1 hittar du här och del 2 här!

Fredag 19/8
Jag var skitnervös. Mest för att det skulle uppstå awkward moments. När man inte vet vad man ska säga. Eller det blir pinsamt. Eller tyst. Eller jag vet inte! För denna dagen skulle jag till värdfamiljen! Shit liksom.
Vi satte oss på bussen vid 9 och lämnade första gänget i NJ vid 12. Där var så söta barn med skyltar och ballonger att jag höll på att börja böla grovt. Blev ännu mer nervös för hur det skulle gå med den egna familjen. Vi åkte vidare och vid 13 var vi framme vid King of Prussia, en förort till Philadelphia. Där skulle resten av oss bli hämtade och allt gick faktiskt smidigt. Blev en vänligt möte med Misha och de tre kidsen, helt utan pinsamheter men barnen var lite blyga. Vi satte oss i bilen och körde raka vägen till McDonalds(!). Där fick jag mig en chock. Dessa värdbarn är fan inte att leka med. De lyssnar inte på sin mamma, de springer runt som galningar, skriker som galningar. Ska absolut leka på klätterställningen och de behövde inte äta klart innan de sprang och lekte utan kom tillbaka titt som tätt för mer mat. Kändes underligt. De drack milkshakes till maten och den äldre pojken åt knappt någonting. Mamman började då kommentera att han måste äta också och inte bara "dricka sina kalorier". Man börjar ju undra.. Hej disciplin? Närå.
Sedan åkte vi hem och mötte pappan. De bor i ett hyfsat stort hus med en skitstor trädgård inkl. klätterställning och hela köret. Alla barn har var sin liten bil också som de kör runt med där ute. Jag vill ju inte påpeka att de är bortskämda eller nåt, nejnej. Men alltså?
Jag kom iaf upp på rummet och skypade med mina föräldrar, sen hängde jag med familjen. Observerade mest hur allt går till. Katastrof. Men här ska de få se på andra bullar bannemig.
Familjen hade förresten köpt hem rakhyvel, schampo, tvål, tandborste och tandkräm till mig, omtänksamt!
Finska Peppi och jag på bussen!

Lördag 20/8
Jag fick sova ut och större delen av dagen hängde jag bara med på allt familjen gjorde. Mötte några grannar som var och hälsade på (i pyjamas haha). Fortsatte mina observationer av rutiner(?!) och disciplinering(??!) i huset. Galet.

Söndag 21/8
Jag var fortfarande ledig och fick sova ut lite. Fick våfflor till frukost och lite senare åkte vi in till Hershey (där Hershey's choklad kommer ifrån). I stan finns bl.a. Hershey's Chocolate World, HersheyPark och diverse andra attraktioner såsom både chokladmuseum, stadion samt arena. Vi åkte till Chocolate World med tvillingarna och Misha. Utanför var det megakaos med allt folk som skulle till alla de olika attraktionerna. Tydligen skulle Selena Gomez uppträda där på kvällen, därav folkmassorna. Jag vet inte. Vi åkte iaf Chocolate tour eller nåt sånt, åt en glass och åkte därifrån. Jag blev då avsläppt på en fet outlet där jag gick omkring i nån timme innan jag blev upplockad igen. Tjena mittbena! Där fanns verkligen allt möjligt.. Ralph Lauren, Reebok, Tommy Hilfiger, Coach, Guess, GAP och mycket mer. Jag själv shoppade loss på Champion, haha!
När jag sedan kom hem snackade jag lite med min LCC (Local Childcare Coordinator), alltså min kontaktperson här borta. Allt verkar bra och så.
Hershey's Chocolate World

Jag, barnen och Reese's Peanut Butter Cups i stort format.

Jag rensade Championbutiken lite. Kan säga att jag nog provade i princip allt de hade därinne. Varför hittar jag ALLTID nåt i sportbutiker? Jag förstår inte. Och ja. Allt matchar. Vad trodde ni liksom?
Lång kofta från Tommy Hilfiger för $15. Billigare än en H&M-kofta ju! Haha

Måndag 22/8
Första jobbdagen. Gick fint. Är sträng och sådär, men bannemig att kidsen lyssnar på mig! De fattar att jag är bossen och helt plötsligt går det faktiskt att få dem till att göra olika saker ordentligt. Jag behöver visserligen be dem om det 379 gånger först, men till slut gör de vad jag bett dem om. De inser att de måste. Jag är helt enkelt konsekvent, vilket de inte är riktigt vana vid. Jag reagerar inte på att de är tjuriga och påstår att de är JÄTTETRÖTTA så snabbt de behöver plocka undan leksakerna, men ger dem ordentligt med beröm när de väl gör det jag ber dem om, även om det är nåt litet. Jag fick dem även till att sova middag och vi lekte ute en del. Nöjd tjej! Snart är barnen som små änglar ska ni se. Eller ja. Drömma går ju.
På kvällen hade de play date som jag inte följde med på, så jag fick sluta kl 5 istället för kl 6 och hade sedan hela huset för mig själv i några timmar. Det var skönt, men jag hade lite beslutsångest över vad jag skulle kolla på på tv. De har typ 1000 kanaler här. Sick. Dagens i-landsproblem deluxe.
Sen på kvällen blev jag uppringd av Laura, en annan au pair i området. Hon välkomnade mig och undrade om jag ville med på en filmkväll hos Celine, ännu en au pair, på onsdag. Supergulligt! Jag tackade föstås ja, hehe

Tisdag 23/8
Började även idag jobba kl 9. Vi lekte ute och inne, jag gjorde misslyckad avocadodipp och barnen var ganska lugna. När vi sov middag (ja, jag sov med dem, hehe) var här värsta jordbävningen. Jag vaknade lite smått, tänkte att jag inbillade mig och somnade sen om. Det här är andra gången jag är med om en jordbävning och det är andra gången jag bara vaknar lite smått för att sedan somna om igen. Vadfan? haha
Idag fick lillkillen förresten en riktig säng och fick flytta in i tvillingarnas rum. Stort steg för en "stor" kille! :)
Jag slutade kl 6 och sen skypade jag med päronen, käkade tacos, träffade familjevänner och försökte förstå universitetens hemsidor. Fattar inte ett dugg. Heja mig!(?)

Det var allt för nu. Hörs sen! PUSS

The Big Apple

Fortsättning på gårdagens inlägg alltså:

Torsdag 18/8
Det var alltså dags för NYC tour! Vid lunchtid satte vi oss på våra bussar in mot stan. Det tog ca 90 minuter att komma dit och under tiden spelades en skiva med massa NY-relaterade låtar medan vi glodde ut genom våra fönster för att få se lite av detta enorma land. Vi hade ju i princip bara fått se campuset innan. Kan ju påpeka att amerikanska flaggan finns ute ÖVERALLT. Det finns inte en bensinmack utan minst 3 flaggor nedstuckna i marken bredvid. Nationalister nä? Nänä. De bara älskar sitt land! Haha :D
Väl inne i stan körde vi runt halva Manhattan innan vi svängde in på 5th Avenue vid Central Park och hämtade upp guiden. Måste säga att tjejen var cool och visade oss allt möjligt, både vanliga sevärdheter, men hon hade även storys om olika affärer och hon visade oss t.ex. både LV och Hollister (där förövrigt halvnakna män med utstickande magrutor välkomnade de shoppingsugna - dreggel), olika sportcenter (inklusive typ 5 ishallar, haha) och olika ställen som man kan tänka sig känna igen från olika filmer. Vi fick som sevärdheter bl.a. se Freedom Tower (tornet som byggs där tvillingtornen tidigare stod). Sedan gick vi av bussen, checkade Battery Park och gick sedan på en färja varifrån vi skulle se Frihetsgudinnan. När vi kom tillbaka satte vi oss på bussen igen och åkte genom SoHo osv. fram till Rockefeller Center där vi blev avsläppta igen. Vi åkte upp till Top of the Rock och helskotta. AMAZING skulle jag vilja säga. Att se hela äpplet där nedanför ens fötter. Stället man verkligen drömt om att få besöka. Stan man sett i så många filmer och dreglar efter i varje Gossip Girl avsnitt. Jag var där. JAG VAR DÄR. Sjukt.
Efter detta begav vi oss mot Times Square för ännu några "breathtaking moments". Hade turen att genomföra denna NY-tripp med folk (Pål och Sara) som faktiskt har lite samma intressen och värderingar som jag, så vi alla uppskattade allt till ungefär samma (höga) grad. Vi stod alltså på Times Square och kände oss allmänt lyckliga. Det går liksom inte att ta in allt. Vi gick in snabbt på Forever 21. Inte för att köpa nåt, bara för att göra det. Och när vi kommer ut därifrån och tycker att kvällen är bäst blir den plötsligt ännu bättre. För på andra sidan gatan står Lady GaGa. LADY FUCKING CRAZY GAGA! Vi höll på att tuppa av lite (särskilt Sara) och hyperventilationen var nästan i topp. Nästan. Shit. Hon vände sig om och vinkade också. C-R-A-Z-Y. Mina bilder blev inge bra och jag är medveten om att vi hade 10 meter, svinmånga fans och en glasvägg mellan oss. Men jag såg henne. På riktigt. Den coolaste kvinnan på denna jord och jag har stött på henne på Times Square. Jag känner mig lite småcool.
Sedan, mitt i detta kaos var vi tvungna att rusa till bussen. Tack vare världens enklaste system för gator var det dock hyfsat enkelt att hitta. Sedan stod vi där, nedanför Empire State Building i någon minut och försökte förstå allt vi varit med om.
Under kvällen var det världens storm i hela nordöstra USA. Vi slapp regn i NYC, men redan då kunde man se fetaste blixtarna och under hela vägen hem förundrades vi bara över hur även stormarna ska sträcka sig över större områden och blixtarna vara större och klarare. I USA gäller bigger is better för allt!
Pål är tagg!

Lyckan när man fick syn på NYC skyline!

Känns som New York

The Freedom Tower

Sara, jag och lite Manhattan

Lite Manhattan och lite Times Square. På riktigt liksom.

Jag har bättre bilder, men dem får ni vänta lite på. hehe :) Detta är alltså ett litet axplock och alla är helt oredigerade. Som ni ser.
Snart kommer sammanfattningen från resten av min tid! :D

Less is not more. More is more!

Okej, här kommer världens längsta inlägg tror jag. En sammanfattning av min första vecka i staterna helt enkelt!

Måndag 15/8
Morgonträning på stadion, säga adjö med lite tårar, handla, besöka fotterapeuten, åka hem och packa det sista (typ skridskor, gympaskor etc.), duscha och sen var det byebye Sweden! Jag hade med mig mamma, pappa, Astrid och Eszter till flygplatsen. Avskedet blev lite tårfyllt, men det var definitivt tur att jag hade pappa där som skrattade åt situationen och gjorde det hela lite mindre emotionellt. En av hans egenskaper som annars kan irritera mig, men som faktiskt var en räddare i nöden! :D Sedan gick jag genom säkerhetskontrollen själv. Väl inne träffade jag andra tjejer som jag skulle flyga med. På flyget till Island såg jag filmen Adam. Fin! Jag öppnade även finaste presenterna jag fått av Astrid på flygplatsen! På Islands flygplats hade vi lite tid för mat (eftersom vi inte fick mat på första planet och antagligen inte skulle få mat på andra planet heller). Sedan mötte vi upp fler au pairer som flugit in från Arlanda, bland annat Pauline och Sara! På planet fick vi som befarat ingen mat. Däremot såg jag No strings attached, sov lite och fick fylla i olika formulär. Väl framme fick vi stå i kö i typ en timme för att bli fotade, ge fingeravtryck etc. Allt som allt kom vi ut kl 20.00 och blev mottagna av någon som jobbar för Cultural Care. Sedan fick vi stå kvar på flygplatsen och vänta på fler au pairer i 2 timmar. Efter detta tog vi en hyfsat lång busstur till St. John's Universitys campus på Long Island. Väl framme fick vi pizza, blev välkomnade och fick äntligen gå till sängs vid midnatt (kl 6 svensk tid), efter att ha varit uppe i 24 timmar.
Vi fick förresten veta att vi är årets största grupp på 280 au pairer. Av dessa var drygt 20 st killar. Tjejer i överflöd?
Vi flög över Grönland!

Massa papper att fylla i på planet...

Tisdag 16/8
Vaknade tack vare jetlagen strax efter 6. Jag som var rädd att jag inte skulle kunna vakna. Thank god for jetlag! faktiskt.Vi hade lektioner hela dagen med goaste tanten till lärare! :D Vi pysslade och lärde oss att tvätta händerna (haha). Nej men seriöst, jag tyckte faktiskt att lektionerna var bra, även om man hade koll på mycket redan innan. Dessutom hade vi en sjukt skön grupp och även de tråkiga sakerna gjordes roliga av vår lärare Joan, creds till henne! Maten var också bättre än förväntat, i klass med skolmat kanske (nej, bättre) och fin salladsbuffé. Efter alla lektioner gick vi (Pauline, Sara, Lilian och jag) till närmsta supermarket. Ingen jättestor affär, men de hade bra mycket roligt där. Vi garvade nog hela tiden och kom slutligen därifrån tomhänta :) Amerikanare lever definitivt hellre efter mottot Bigger is better än Less is more.. Det vanliga Pringlesröret måste ju vara 5-10 cm längre här. De säljer inte cola på halvlitersflaska. De är istället 68cl eller nåt sånt. Och allt säljs ju färdiggjort också, så att man ska slippa behöva anstränga sig. De har ca 30 gånger så många kakpulver att bara blanda med vatten/mjölk än vi har i Sverige. Stekfärdiga grillspett och cookie dough finner du i kyldisken. Bland annat. Vi fick oss iaf någrfa goa skratt! :D
En del av skolan

Lunch med Pål och Sara

Sara, Lilian och lite av skolan.

Lilla ölen..

Lyckan man känner när man får syn på de röda och blå partyglasen! De finns på riktigt! Haha

I'm in Jell-O land!

Onsdag 17/8
Fler lektioner, sen hade vi International Sing Along och Personal Safety Workshop. På singalongen sjöng alla nationer en sång från sitt hemland och skulle ha rörelser till. Vi framförde fantasilöst nog små grodorna, precis som alla andra svenska grupper brukar göra. Men det är ju ändå ingen annan än ledarna som har koll på det.. Sen på workshopen kom en rolig polissnubbe och informerade oss om lagar etc. Han var en riktig showman, så han gjorde det hela väldigt roligt men samtidigt informativt. Nice.
Utsikten från rummet. Helt ok.

Pyssel

I klassrummet


Grupparbete - varje grupp skulle ta reda på mer om en given ålder. Jag var i gruppen 3-4 år då mina värdbarn är 2, 4 resp. 4 år gamla.

Alla på au pair skolan var tyskar. ALLA. Typ. Helt sinnes. Haha :)

Små grodorna

New York police officer - med kaffe och donut! :D

Torsdag 18/8
Morgonen innefattade Communication Workshop och lektioner inkl. certifikatutdelning, sedan vid lunch satte vi oss på bussarna som skulle ta oss in till NYC! Men jag tror att ni ska få ett eget inlägg om det, för nu är jag trött och ska sova. Kan dessutom tala om för er att jag inte ens hunnit kolla igenom NYC-bilderna än, så det inlägget får ni nog imorgon istället! :)
Taggadd Pauline! I bakgrunden ser ni några fina collage gjorda av au pairerna i min klass.

Pål och vår lärare Joan (världens skönaste tant!)

GODNAATT! (eller ja. godmorgon för er..)
Förövrigt är vädret i staterna hyfsat varmt och jääävligt fuktigt. Om ni nu undrade.

Alive

Jag lever! Men har inte fått internet att funka på min dator och ofta funkar det inte på min iphone heller. Så jag passar på nu. Jag mår alltså bra och allt är bättre än jag trodde (men tanke på alla varningar om rum, människor och mat). ska strax käka frukost sen blir det en heldag med lektioner och workshops. Men jag skriver mer när jag kan uppa från datorn, puss!

En sista vindpust

Tjing tjong! Sitter i bilen med mamma, Astrid och Eszter. Ska bara hämta upp pappa på jubb, sen drar vi över sundet till flygplatsen. Så det här är sista gången jag bloggar från svensk mark! Sa förresten Hejdå till folket på träningen i morse. Då kom den första tåren! De är ju som min familj! Åh. Lär bli sorgligt på flygplatsen.. :(

Fattar det inte.

CRAZYYYYYY!
Flyttar imorgon. IMORGON! Fast jag tänker typ att det är åtminstone 2 dagar kvar...
Är i alla fall nästan färdigpackad. I princip bara skridskor och gympaskor kvar, dem lägger jag ner efter morgonträningen imorgon. Lite djävulskt att jag får ha två stora väskor med mig, men jaja. Det svåra får ju komma om ett år när allt ska med hem också.. Men har redan bestämt att när mina föräldrar kommer och hälsar på mig till våren har de med sig en extra väska och kan då flyga hem mina vinterkläder etc. Hur smart? :D Då har jag ju en extra väska kvar till allt jag shoppar ju! Hehe. Djävulskt som sagt.
Nu ska jag sova i min egen underbara säng en sista gång. Fan vad jag älskar den! Haha..
G'natt!

Sååph

Träffade Sophie en sväng för en brunch idag. Mys! Kommer att sakna den tjejen. En av de vanligaste frågor som ställts oss är faktiskt om vi är syskon. Så ja. Det kanske säger en del, jag vet inte. Det säger i alla fall mig väldigt mycket! Åkte sedan även en sväng inom Martina för att säga hejdå till henne. Min superfina extramamma! <3

Mysig_chey

Pigg och glad kexcholad. Tänkte göra något vettigt nu. Typ sy på en knapp på mina brallor. Eller packa lite. Sen bär det av mot stan för en lunch med Sophie!

PS. Kära hosta. Jag vet att du tycker om mig. Men jag vill inte mer. Jag begär skilsmässa!

Lexi?

Kvällen igår blev lugn och väldigt trevlig! Har dessvärre inte hunnit fota mina skitsnygga avskedspresenter, fick iaf en necessär med med massa reseförpackningar (schampo, tvål etc) från FACE Stockholm, en minifläkt (haha), en ursnygg tavla och Ben&Jerry's. Och ballonger såklart, haha :) Sen fick jag säga hejdå till folk, men det kändes inte så hårt. Har tydligen fortfarande inte förstått något. Men de bästa flickorna har jag ju fortfarande inte behövt säga hejdå till, det kommer på måndag. Usch. Aja, vi får la se hur det går. Kommer väl börja böla när jag väl gått igenom säkerhetskontrollen..

Idag har jag iaf börjat packa. Eller ja. Lägga fram saker. Jag har med mig alldeles för mycket. Men sån är väl jag.. Har ändå förvånats över mig själv när jag valt bort plagg som jag annars använder flitigt. Men det är väl så det är. Lite som ett nytt liv.

Har även mejlat en del med Misha (värdmamman). Hon skrev bl.a. att hennes Kina-resa skjutits upp en vecka så hon är hemma min första vecka i huset. Känns jättebra faktiskt! Och Gabi (dottern) tyckte att smeknamnet Lexi passar mig fint. Kanske blir det det som gäller ett tag framöver då?

Nej, nu ska jag sova. PUSS<3

-

Eh.. Jag flyttar om 2 dagar? Sjukaste.

Busy woman

IDAG:
  • morgonträning
  • handla
  • hämta visum på posten
  • frukost
  • möblera tältet
  • hänga upp tvätt
  • träning
  • handla presenter på stan
  • hem och hämta hårddisk
  • hem till gudmor för att fixa med hennes ena studentpresent till mig; ett fotoalbum!
  • äta
  • fixa
NU:
  • duscha
  • lägga undan saker
  • lägga fram saker
  • möblera klart tältet
  • AVSKEDSFEST!
stress.. :)

4 days left!

Jag min klump har ju glömt att berätta för er: igår fick jag ett samtal från CC som sa att de hämtat mitt pass+VISA på ambassaden och skulle posta det då. Idag fick jag avin, så imorgon bär det av till posten!

Dagen har spenderats med Kinect och Lips, senare kom Astrid och Marcus hit och vi alla gick ut i regnet för att resa mitt enorma partytält. Det tog sitt tag, men med tanke på att det kommer att regna imorgon var det sjukt värt det i min mening. Sen kan man ju fråga vad mina kära vänner tycker, men de får ju också njuta av det under festen så jag tror nog att det är ok... Haha :)
Nej nu ska jag sussa, vi höres imorgon!

Att bränna bort hud svider. Bara så ni vet.

I morse gick jag upp, men istället för att träna tog jag hostmedicin och gick och la mig igen. Den jäkla hostan! Den vill ju inte gärna ge sig. Tur att jag sover tillräckligt djupt för att inte vakna om jag hostar under natten iaf. Jaja, jag har iaf varit hos hudteraputen idag och fått bortbränt lite fula hudflikar. Nu svider det satan. Sen fixade jag även lite inför resan (växlat pengar och köpt en till present. Har bara tre kvar nu..)
Om en stund kommer iaf Disa och Heidi hit, vi ska Kinecta och sjunga karaoke tror jag. Ska även försöka få upp det jäkla partytältet, bara det slutar regna nån gång!
Hörs sen, PUSS

The greatest

Hallåja! Vid två idag körde jag ut till min gamla danslärarinna Dorrit för att hälsa på henne en sväng. Vi satt och pratade om allt och inget i flera timmar! Sen körde jag in till stan igen, fick min avbrutna nagel fixad, kom sedan hem och lagade mat. Nu ska jag göra något vettigt. HERRÅ!

CHI VA PIANO VA SANO E VA LONTANO

Jag älskar att Vapiano hittade min blogg, lämnade en kommentar och länkade till mig på sin facebooksida! Undrar hur de hittade mig? Kan i alla fall säga att det är den restaurang jag besöker vid VARJE Stockholmsbesök! Så himla god pasta har de! Och restaurangen finns ju inte i Malmö (än?), så jag får ju passa på när jag kommer till huvudstaden.

Mitt första Vapianobesök var i Budapest i augusti år 2009. Sagan fortsatte sedan i Stockholm i oktober samma år och på den vägen är det. Har introducerat deras mat för flertalet människor redan. Här är ett fåtal exempel från diverse besök:

Klump.

Morgonträning. Då har jag tagit mig förbi fotontet och skitit i hostan. Tror ni inte då jag lyckas sträcka mig så ordentligt att det gör ont när jag ens går? Jovars. Baklåret. OCH framlåret. SAMTIDIGT. Någon högre makt tyckte tydligen inte att jag skulle träna. Kul.
Nu ska jag städa. Här ser förjävligt ut. Suck.

Chokladsås och strössel.

ÄR. SÅ. JÄVLA. PISSEFÖRBANNAD.
Jag ringde CC igen, men de kunde inte ge besked. Sara (som sitter i samma båt som jag) fick besked redan igår att senast på fredag får hon veta om hon flyttar på måndag eller om det skjuts upp. Detsamma bör alltså gälla mig. JAG ORKAR INTE! Vadfan är detta för nåt? Ska jag sota för att ambassaden råkar ha mycket att göra och min förmedling bokar tid för tätt inpå avresan? ÄR SVINARG. Ser fan inte klart. FML?

Så just nu sitter jag och tröstäter glass. Eller nej. Jag sitter och är sur över att min tröstätna glass är slut.

FAN.

Det är augusti. Det känns som höst. Jag har tagit upp vinterjackan ur källaren.

Nämen okej, vi kör en update gällande USA.
Ringde CC innan angående hur lång tid det skulle ta att få visumet etc. Hon skulle ringa tillbaka, vilket ännu inte skett och just nu svävar jag i ovisshet (se mitt långa inlägg om ambassadbesöket för mer info).
Jag har bestämt träff på flygplatsen med tre tjejer som jag flyger med, samt fått tips om att vakumpacka vinterjackan. Att jag inte tänkt på det innan, hur smart som helst ju!
Jag har även en del kvar innan jag kan åka (om 6 dagar!!):
  • Få pass och VISA!
  • Växla dollar
  • Köpa de sista presenterna till barnen
  • Köpa svenskt godis till både familjen och "The international candy picnik" som hålls på Au Pair-skolan.
  • Packa
Förutom detta ska jag hinna med en avskedsfest, kanske även någon avskedsmiddag för familj(?), ännu ett besök hos fotterapeuten, ett besök hos min gudmor, ett besök hos Dorrit etc. Måste även hinna med att städa samt montera+avmontera partytält, låta mamma lära mig sin pannkaksmetod och självklart träna. Jag är inte upptagen eller så, nejnej. HEJAMEJ!

Gammal bild. Men har ni sett den förr? Nae. Tror inte det.

YO! Morgonträning idag. Skridskorna fastnade till en början i isen av någon konstig anledning, sjukt läskigt. Kunde inte glida alls. Men sen gick det väl ok. Inte jättebra kanske, haha. Sen var jag hos fotterapeuten, nu gör foten ont så jag ska skippa nästa träning :( Jaja. Ska väl laga mat nu eller nåt. Och äta glass för min onda hals. Haha! See you.

Soo, here we goo

Idag gick jag upp innan 4.30. Galet. Fixade mackor och så, blev sen körd till flygplatsen. Flög till Stockholm, tog flygbussen in till centralen, gick runt i en kvart för att hitta buss 69 till ambassaderna. Väl på bussen råkar jag stirra ner på min älskade iPhone och när jag väl tittar upp vet jag inte var jag är och om hållplatsen som är utskriven ligger före eller efter ambassaderna. Kollade klockan, 09.00. Kollade SL-appen och jag skulle vara frame 09.00. Jaha. Kanske är det nästa? Kanske har vi kört förbi den? Satt kvar två hållplatser till, men gick sedan av och tänkte att jag får väl ta och sätta mitt smartass på en buss tillbaka helt enkelt. Kollade för säkerhets skull tidtabellen. Hade tydligen stigit av en hållplats för tidigt? Jaja, inga problem, jag går. Mysiga byggnader med fina trädgårdar utgjorde olika ambassader och lite längre fram såg man en svinstor grå byggnat omgiven av flertalet staket. Amerikanska ambassaden kanske? Jajemen.
Väl där var det faktiskt inte så lång kö som jag trott. Visst, jag var där två timmar för tidigt, men ändå. Dessutom rörde sig kön i bra takt och jag kände att jag har tur; alla andra har fått stå utanför i 2 timmar, men det här skulle ju inte ens ta en timme! Najs.
Najs hade det varit, om inte kön stannat upp totalt i typ 2 timmar. En man kom ut och bad om ursäkt, det hade tydligen hänt något. Jaha. Sen gick det segt som satan. Stod utanför i 3 timmar totalt. Kändes dock inte så mycket eftersom jag stod och pratade med de två tjejerna bakom mig i kön hela tiden, samt eftersom vädret var fint.
Sedan stod jag först i kön. Mannen från en liten byggnad framför ambassaden ropade NEXT och jag gick in. Väl inne fick jag visa upp mitt pass, lämna ifrån mig elektronisk utrustning samt gå igenom en säkerhetskontroll lik de på flygplatser.
Sedan gick jag in i själva huvudbyggnaden, fick en nummerlapp och väntade i en väntsal. När det var min tur gick jag fram till en lucka där mannen på andra sidan glaset tog mina papper, mitt pass och mitt foto och tackade. Sedan fick jag vänta igen, tills de ropade upp mitt namn i högtalarna och jag fick gå fram till en annan lucka för att ta fingeravtryck, få tillbaka vissa papper samt svara på följande frågor:
- När gick du ut High School?
- Vem bor du hos?
- Vad jobbar dina föräldrar med?
- Vad har du för erfarenhet av att jobba med barn?
- Vet du var i USA du kommer att bo?
- Vad jobbar dina värdföräldrar med?
Sen var det klart! Stod alltså utanför i nästan 3 timmar och satt inne i 1,5. Men det gick förvånansvärt fort! (Tack vare Simona och Caroline!)

Tog sedan buss och tunnelbana till Fridhemsplan där jag fick mitt internationella körkort fixat på cirkus 10 minuter (sjukt bra detdär!), varefter jag tog tunnelbanan till Gamla stan för lunch på Vapiano och lite mys i gatorna och butikerna, innan jag begav mig mot flygplatsen igen. Nu är jag alltså hemma. Och tacka mig för denna långa text. Hoppas ni läste den, den var ju bannemig jobbig att skriva! ;)

Oh, förresten.. Precis när jag lämnade intevjuluckan på ambassaden säger mannen att jag får mitt visum inom 7-10 dagar. Jag kopplade inte direkt, så kunde inte protestera, men herregud om 7 dagar åker jag?! Så ska ringa Cultural Care imorgon för att se vad de kan fixa. Tror egentligen inte att det ska bli några större problem faktiskt, men ändå. Stressmoment. Jaja, bilder:

Ambassaden i all sin prakt. Eller? Flaggan är iaf hissad i topp!

Pasta Salmone Del Sol på Vapiano!

Kärade ner mig totalt i denna älg från Bukowski. Ingen som vill köpa honom till mig? (A) Tack! :)
(Titta hur han bara ber om att få bli kramad!)

Stockholmia

Visumintervju - check! Internationellt körkort - check! Hur bra? Så nu står jag på Vapiano och väntar på min pasta salmone. Yummie! Berättar mer ikväll när jag kan skriva från en dator, puss hej!

Trött chey säger hej

Sitter på flygbussen mot Stockholm central nu. Har räknat ut att jag kommer att anlända till ambassaden vid 9-tiden. Jag borde vara där 11. Men äsch. Det kan väl funka ändå? Har även räknat med brutal väntetid. Och hej att jag fortfarande sover. Typ. Jaja, uppar senare, pos

Önska mig lycka

Åkte till IKEA innan idag. Köpte måttsats, osthyvel och smörkniv att ta med till USA. Fetaste grejerna att posa med liksom. Köpte även ett (jetefint lila!) sängöverkast för av någon anledning ägde jag inget sådant? Kan ju vara bra att ha om man ändå ska lämna sängen oanvänd i ett år tänkte jag.
På vägen hem körde vi förbi pizzerian. Jag är egentligen inte mycket för pizza, men ska de va så ska de va tänkte jag och drog till med fetaste kebabpizzan. Nyttigt och så.
Sedan dess har jag mest organiserat på datorn etc. och för en timme sedan slog det mig: JAG HAR GLÖMT KÖPA FRIMÄRKEN! Körde iväg snabbt som satan till Coop och fixade detta, så nu är även det gjort. Ska bara lägga pappren i en mapp och gå och lägga mig, imorgon ska jag gå upp helt brutalt tidigt, kl 04.30 för att hinna med flyget till Stockholm och ambassaden för intervju. Är bara liite nervös. Tjena liksom.
Nej, GODNATT vettja!

Dop

Igår var det ju dop och jag var som sagt gudmor. Läste upp en dikt och så också, fint var det! :)

Balett

Sjukt vacker bild. Har haft den på datorn ett tag så minns inte var jag fått den från. Men fin är den! :)

Wuäh.

Oj. Vaknade för en halvtimme sedan. Seg som satan. Har iaf samlat ihop papper som behövs till ambassaden imorgon, det verkar som att jag har alla. Förutom det frankerade kuvertet. Ska fixa det idag. bööhknjkhvhgf. Typ. Ska försöka vakna på riktigt nu. Alternativt gå och lägga mig igen. Nattinatt(?)

Update: Sitter framför tvn. Har fått en konstig hosta. Orkar inte.

Shit liksom.

Har skrivit packlista nu. Galet. VADFAN? Allt det där kan inte i denna värld få plats i två väskor? Och jag som inte ens skulle fylla mina två väskor. Suck. Dessutom är handbagagelistan galen. Får bara ha 6 kg däri. Kommer att ha minst 16. Undrar var detta ens skulle få plats? Kommer dö lite innan jag får ihop det här med packningen. Suck igen.
Alltså. Bara för att ni ska förstå mitt problem ang handbagage. Detta är en del av vad jag ska squeeza ner:
  • dator + datorsladd
  • kamera + laddare + objektiv + blixt (not a chance in hell att jag låter något av det stå hemma eller gå med stora bagaget!)
  • extern hårddisk (samma sak här!)
  • pass
  • fet plånbok med försäkringskort, pengar, bankkort, studentkort, körkort etc.
  • mapp med massa nödvändiga papper
  • mobil + laddare + hörlurar
  • reseadapter
  • tandborste
  • deo
  • extra ombyte kläder
  • etc.
Försök få ner detta i en (ickerulle)väska? Försök sedan få ner vikten till 6 kg? Jag dör. GODNATT.

Ribersborg

Massa somriga Ribbanbilder. Eller vänta. Va?

The Godmother

Godmorgon!
Igår bjöd kvällen på fin förfest hos Astrid med Tea, sen drog vi till KB. Helt underbart! Det sköna med KB är att man alltid träffar en massa folk man känner där samt att musiken ofta är döskön. Dessutom är det billigt inträde (innan halv ett. Om man har CSN-kort. haha).
Nu ska jag i alla fall snart börja göra mig i ordning, senare idag är det dop och jag är gudmor!
See you.

TIO DAGAR(?)!

Jag har fortfarande inte fattat det. Så jag intar liksom inte den beredskap som skulle behövas :/
Jag har i alla fall dragit upp vinterjackan ur källaren nu. Inget annat är gjort. Eller framtaget. Packlistan är inte skriven. För jag fattar inte att det verkligen behöver göras!
Fick iaf hem sista brevet från CC idag, innehållandes adresslappar att sätta på väskorna, försäkringskort, schema för Au Pair Training School samt lite tips och liknande. De har alltså fattat att det är på G, bra det! Haha

Nej, nu ska jag servera min fiskgryta (egentligen fiskbullar, men de föll sönder i såsen haha). Hoppsansa!

Too late to be awake. It's too late!


Men TJA! Är supermegasvintrött, så ska sova med det bums! Fast först ska ja berätta lite grejer..
Min värdmamma, Misha, reser mycket med jobbet. Jag har hela tiden vetat att hon kommer att vara borta i typ 2 veckor eller nåt i augusti, så jag har ju funderat på om hon ens är hemma när jag kommer. Good news, det är hon. I en dag iaf. Bad news: min värdpappa John har skadat knät och ska operera det nästa vecka. Detta leder till att jag börjar jobba full time+ redan första dagen. Ingen tid för adjustments och utvilning efter jetlag och NY alltså! Förövrigt var mejlet jag fick av Misha idag jättetrevligt och jag ser verkligen fram emot att få träffa familjen! :) Dock har jag fortfarande inte kunnat prata med barnen, de har varit lite blyga när vi skypat.. Men jaja.

Nu har jag iaf submittat visumansökan (bättre sent än aldrig) samt skrivit ut den. Har även fixat så att jag på måndag, när jag ändå är i Sthlm ska kunna få mitt internationella körkort fixat på plats. Kirrat och klart liksom :) Jaja, ha det gött, GODNATT <3

Hittade förresten bilden på en annars i princip biltom dator. Den kan väl vara en två-tre år gammal eller nåt?

Pilutta dig och mig

Mina absoluta favoritsysterdöttrar :)

Majsnajs. Eller najsmajs?

HEJSVEJ!
Lagade nyss typ enklaste maten i världshistorien (nästan). Skitgott! Alla som gillar majs och kyckling, se hit!
  1. Stek kycklingbitar, valfri mängd, valfri storlek, på ganska hög värme
  2. Sänk värmen och tillsätt valfri mängd majs (t.ex. en burk), en msk mjöl och valfri mängd grädde.
  3. Låt koka ihop
  4. Servera med pasta eller ris eller vad som
Hur najs? Tror kidsen kommer gilla det :)

Jag ska bara..

Alltså. Mindre än 2 veckor kvar? CHECK!
Jag måste: skriva packningslista. Och packa. Och städa. Och skicka in papper till Motormännen för att kunna få internationellt körkort. Och åka till Stockholm för att fixa visumet. Och fixa presenter till värdbarnen. Och köpa godis till flyget, picknicken i NY samt till värdfamiljen. Och träffa massa vänner och säga massa hejdån. Och fatta att detta faktiskt är sant!
Jag måste också bli bättre på att skriva att-göra-listor. haha!
Men nu måste jag faktiskt sova. Natti!

Koka soppa på en spik

HEJ!
Kvällen (igår) blev jättemysig med picknick i Västra hamnen, på toppen av en kulle fram till typ 2 på natten. Att bara sitta och prata och titta ut över havet och alla ljus - wunderbar!
Idag har jag fått mina naglar fixade, fått skoskav, hälsat på Marcus på hans jobb, köpt kokbok samt fixat ett och annat. Kokboken är förresten hur grym som helst! Det är tips på mat till barn rakt igenom; en massa hyfsat enkla och nyttiga recept som hela familjen kan äta, toppeen! Nu kanske jag inte kommer att vara helt lost där borta i Amerikat :)
Jaja, vi hörs snart, puss!

Those lazy days

Tja! Idag var jag först hos fotterapeuten och sedan i ishallen en sväng. Efter det kom Astrid och vi solade, tittade på film, spelade kort mm. Nu ska vi ner till stranden och mysa. Vill först påpeka att NU ÄR DET BARA 2 VECKOR KVAR! Galet. Tjing!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på PokerCasinoBonus